Skip to main content
V Posavju 3.9° C Torek, 19. januar 2021
12.06.2019
22:20
Foto: ePosavje.com
V petek, 7. junija 2019 je na zunanjih igriščih »OŠ dr. Jožeta Toporišiča Dobova« potekala proslava ob obeležitvi 200 letnice šolstva v Dobovi.

Razigranih 200

200 let šolstva v Dobovi

DOBOVA Prireditve, ki so jo pod naslovom »Razgiranih 200« pripravili učenci in učitelji, je z obiskom počastila državna sekretarka na Ministrstvu za izobraževanje in šport Republike Slovenije Martina Vuk. V programu so si prisotni lahko ogledali pevske nastope šolskih pevskih zborov, recitacijske, igralske, glasbene in plesne točke, ki so jih pod vodstvom mentorjev pripravili dobovski in kapelski osnovnošolci ter vrtec »Najdihojca«, Društvo »Mažoretke Dobova« in Gasilski pihalni orkester Loče.

Začetki šolstva v Dobovi

Začetki šolstva v Dobovi segajo v leto 1819, že v letu 2009 so izdali zbornik s kronološkim pregledom razvoja šolstva z naslovom Šola skozi čas, tokrat pa so šolniki zadnjih deset let razvoja osnovnošolstva strnili v brošuri Razigranih 200 in v jubilejnem šolskem glasilu Škrjanček, kjer so zabeležili največje pridobitve zadnjih let - od nove podružnične šole Kapele, do zunanjih športnih površin in urejenih parkirišč, do slednjega preimenovanje šole, do leta 2022 pa naj bi ob šoli zrastel tudi nov vrtec.

(rz)

dobova
brežice
šole v posavju
video

Pridružite se nam

Novice iz Posavja