Skip to main content
V Posavju 8.9° C Sreda, 30. september 2020
03.09.2020
08:52
DUO Impoljca
Foto: arhiv ePosavje
Poročali smo že, da Sevničani pozivajo k doslednemu spoštovanju ukrepov za preprečevanje širjenja virusa SARS-CoV-2. Na Impoljci in v Sevnici sprejeli dodatne ukrepe, nekaj novosti tudi v Brežicah.

Na Impoljci prepoved obiskov, v Sevnici prepoved izhoda iz doma

Dom zaprt do konca izvajanja vseh potrebnih ukrepov

SEVNICA V Domu upokojencev in oskrbovancev (DUO) Impoljca so zaradi pojava okužbe s COVID-19 pri zaposlenemu na posebni enoti DUO Impoljca zaprli dom, dokler bo to potrebno zaradi izvajanja vseh potrebnih ukrepov. Tako so do nadaljnjega ustavljeni tako obiski v domu kot izhodi iz njega.

Vse zaposlene, ki so bili v stiku z osebo, so umaknili iz delovnega procesa

Kot pravijo v sporočilu, "so vse zaposlene, ki so bili z okuženo osebo v stiku, nemudoma umaknili iz delovnega procesa. Življenje in delo smo prilagodili razmeram in ravnamo v skladu z Načrtom za preprečevanje širjenja okužbe s COVID-19. Takoj smo vzpostavili stik z NIJZ, z epidemiologi, zdravniki, koordinatorji in sledimo navodilom strokovnjakom. Danes so bili odvzeti tudi brisi vsem, ki so bili v stiku z okuženo osebo."

Spremembe tudi v sevniškem in brežiškem domu

Previdnostni ukrep prepovedi izhoda iz doma

Ob tem so zaradi poslabšanja epidemiološke slike v Sevnici sprejeli dodatne ukrepe tudi v tamkajšnjem domu upokojencev. Od srede, 2. septembra, so tako tam uvedli previdnostni ukrep prepovedi izhoda stanovalcev iz doma, ki ga bodo sprostili ob izboljšanju razmer.

Kako potekajo obiski v Domu upokojencev Sevnica?

Obiski svojcev v domu še naprej potekajo izključno na podlagi dogovora, oziroma po dogovorjenem razporedu. "Za obisk je obvezna predhodna najava vsaj dan prej v tajništvu doma (07 81 60 740), vsak dan od ponedeljka do petka med 9.00 in 11.00 uro ali po e-pošti duo.sevnica@duo-impoljca.si," dodajajo v obvestilu.

Kako potekajo obiski v Domu upokojencev Brežice?

V Domu upokojencev Brežice pa so spremenili časovni razpored obiskov in termine naročanja na obiske. Obiski so od ponedeljka, 31. avgusta, mogoči v ponedeljek, sredo in petek od 13.30 do 16.30 ure, ob torkih, četrtkih in sobotah pa med 9.30 in 11.30 uro. Za obisk  je sicer obvezna predhodna najava vsaj dan prej v tajništvu doma ali po elektronski pošti, prijave sprejemajo vsak dan od ponedeljka do petka med 9.00 in 11.00 uro.

Zapis dopolnjujemo.

(bš)

sevnica
koronavirus
brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja