Skip to main content
V Posavju 2.2° C Nedelja, 28. februar 2021
04.05.2019
16:50
Foto: Ansat TV
Praznik kozjanskega jabolka je tradicionalna, osrednja prireditev v Kozjanskem parku, v trgu
Podsreda, ki poteka vsako leto. Jeseni pripravljajo že dvajseto.

Letos jubilejni 20. Praznik kozjanskega jabolka

Jabolko, ki so ga na simbolni in stvarni ravni postavili v središče prazničnega programa, vsako leto privabi številne strokovnjake, razstavljavce in prodajalce, pa tudi številne kulturne skupine in umetnike od blizu in daleč. Prireditve se pa vsako leto udeleži tudi okrog 15 tisoč obiskovalcev.

Mini čokoladica in epublikacija

Blagovna znamka Sožitje

Ker želijo jubilejni prireditvi dodati praznični pridih, so že pričeli s pridobivanjem sponzorjev. "V letošnjem letu smo začeli s pripravami na praznik že januarja, s promocijo in obveščanjem o tem dogodku na naših prireditvah so že počnemo," ob tem pravi Mojca Kunst, direktorica Kozjanskega parka. Ob tem so v sodelovanju s Čokoladnico Olimje izdelali mini čokoladico, prav tako pa izdelujejo epublikacijo, v kateri bodo predstavili vse ponudnike in dobitnike blagovne znamke Sožitje.

20. Praznik kozjanskega jabolka bo letos potekal kar cel mesec – med 20. septembrom in 20. oktobrom.

Sodelovanje z lokalnimi organizaciji

Pri pripravi Praznika kozjanskega jabolka sodelujejo z različnimi lokalnimi organizacijami. "Ob prazniku kozjanskega jabolka bomo letos prižgali kopo. Z našo lokalno knjižnico smo se dogovorili, da bodo na petkovih pravljičnih večerih te namenili jabolkam, v praznovanje bomo vključili lokalna društva, ohranili pa bomo tudi peko štrudla na sam praznik," še dodaja direktorica Kozjanskega parka Mojca Kunst.

Ansat TV

kozje
posavski tednik
ansat tv

Pridružite se nam

Novice iz Posavja