Skip to main content
Petek, 29. marec 2024
30.11.2020
09:17
ECMWF model, zima, december 2020
Grafika: Wxcharts.com
Po daljšem meglenem obdobju do sredine tedna več sonca, s srede na četrtek sneženje, a nato za vikend odjuga in v nedeljo dež.

Vreme v Posavju, 30. november - 6. december 2020

Vremenska slika

Iznad Atlantika prek zahodne in srednje Evrope proti vzhodu sega območje visokega zračnega tlaka. Od severovzhoda doteka k nam hladen in prehodno nekoliko bolj suh zrak.

Od 30. novembra do 6. decembra v nekaj besedah:

  • V oblačnem ponedeljku nekaj malega sonca
  • Podoben bo tudi torek, le da hladnejši (od -3 do +2°C)
  • V drugem delu srede bo začelo snežiti
  • Četrtek bo povsem zimski
  • Nato pa v petek z južnim vetrom postopna otoplitev
  • V soboto čez dan skoraj 10°C
  • V nedeljo oblačno z dežjem

Kakšno bo vreme v Posavju?

Od ponedeljka do srede

Zadnjega novembra bo zmerno oblačno, najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 5°C. Prvega decembra bo po nižinah nekaj megle, jutro bo hladno (do -4°C), pa tudi čez dan ne bo veliko odgrelo, do +2°C. V sredinem dopoldnevu se bodo na jugu začele pojavljati rahle padavine, ki se bodo do večera razširile nad večji del Slovenije. V notranjosti bo snežilo, po nižinah Primorske pa deževalo.

Od četrtka do nedelje

Noč s srede na četrtek bo že kar zimska, na jugu države bodo najmočnejše padavine v noči na četrtek in prvem delu četrtka, padavine bodo nato postopno ponehale. Različni vremenski modeli kažejo različne količine snega, v naših krajih napovedujejo od 5 do 15 cm snega. A bo južni veter že v petek poskrbel, da se sneg ne bo dolgo zadržal pri nas. V petek bodo najvišje dnevne temperature okrog 5°C, v soboto pa še višje, do 10°C bo šlo. Petek in sobota bosta po soncu in oblakih podobna začetku tedna, ponedeljku in torku, zato pa bo v nedeljo ob povečani oblačnosti večja verjetnost za padavine, a tokrat v obliki dežja. Najvišje dnevne temperature bodo namreč okrog 8°C.

(bš)

vreme v posavju
krško
brežice
sevnica
kostanjevica na krki
radeče
bistrica ob sotli

Pridružite se nam

Novice iz Posavja