Skip to main content
V Posavju 2.2° C Ponedeljek, 25. januar 2021
31.08.2020
10:01
Dež, 31. avgust 2020
Grafika: ARSO
Nedeljsko neurje v sevniški občini je pokazalo moč narave. V drugem delu ponedeljka v naših krajih lahko pričakujemo močnejše padavine, v nadaljevanju tedna pa sončno vreme.

Vreme v Posavju, 31. avgust - 6. september 2020

Vremenska slika

Nad severnim Sredozemljem se poglablja ciklonsko območje. Izrazita vremenska fronta se razteza od Baltika preko srednje Evrope in vzhodnih Alp do zahodnega Sredozemlja. Z vzhodnikom k nam v spodnjih plasteh ozračja doteka dokaj vlažen zrak.

Od 31. avgusta do 6. septembra v nekaj besedah:

  • Prvi del ponedeljka oblačen, drugi zelo deževen
  • Padavine bodo do torkovega jutra ponehale, sonce proti popoldnevu
  • Od srede naprej več sonca, a z jesenskim temperaturami
  • Najvišje dnevne od četrtka do sobote med 23 in 25°C
  • V nedeljo bo lahko šlo do skoraj poletnih 26°C

Kakšno bo vreme v Posavju?

Od ponedeljka do srede

S prvim septembrom prihaja drugačno vreme. Po ponedeljkovem oblačnem dopoldnevu bo v drugem delu dneva deževno. Celo preveč, na Agenciji Republike Slovenije za okolje so izdali rumeno stopnjo opozorila, ko lahko v kratkem časovnem obdobju pade med 50 in 75 mm dežja. Padavine bodo v noči na torek ponehale. Jutra v nadaljevanju tedna bodo hladna, komaj okoli 11°C. Tudi čez dan ne bo več tako poletno vroče, do srede bodo najvišje dnevne temperature okoli 21°C.

Od četrtka do nedelje

Od četrtka naprej bo sonca še več, počasi se bodo začele dvigovati tudi najvišje dnevne temperature, jutranje bodo ostale v zapisanih številkah. Konec tedna bo sončno lep, v nedeljo bodo lahko najvišja dnevna temperatura presegla 26°C. V nadaljevanju tedna zaenkrat padavin ne pričakujejo.

(eP)

vreme v posavju
krško
brežice
sevnica
kostanjevica na krki

Pridružite se nam

Novice iz Posavja