Skip to main content
V Posavju 10° C Nedelja, 18. april 2021
13.08.2020
10:09
Vzorci reka Krka, kopanje
Foto: arhiv ePosavje
V četrtek bo deloma sončno, popoldne in zvečer bodo predvsem v severni polovici Slovenije nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 26 do 32 °C.

Kakšno vreme nas čaka ob koncu tedna?

V prvi polovici noči na petek še plohe in nevihte

V prvi polovici noči se bodo še pojavljale krajevne plohe in nevihte, nato se bo ozračje umirilo. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 19, ob morju do 21 °C. V petek bo dopoldne deloma sončno, popoldne in v noči na soboto pa spremenljivo oblačno s pogostimi plohami in nevihtami.

Vodnatost rek je še mala, ampak ...

V petek čez dan se bo vodnatost še povečala

Reke po državi so ustaljene, v večjem delu Slovenije je vodnatost rek mala. Mura, Drava in posamezne reke v porečju Savinje in reke s povirjem v Alpah imajo srednjo vodnatost. Danes se bo vodnatost rek sprva zmanjševala.

Ob močnejših nalivih lahko narastejo manjši vodotoki

Zvečer in v noči na petek lahko narastejo posamezne reke predvsem v severni in severovzhodni Sloveniji, ki lahko ponekod dosežejo velike pretoke. Ob močnejših nalivih lahko hitro narastejo manjši vodotoki, možna so tudi lokalna razlivanja. "V petek čez dan se bo vodnatost še nekoliko povečala, ob močnejših nalivih lahko ponovno narastejo manjši vodotoki in hudourniki v več delih države," pravijo na Agenciji Republike Slovenije za okolje.

(bš)

vreme v posavju

Pridružite se nam

Novice iz Posavja