Skip to main content
V Posavju 10.5° C Četrtek, 22. oktober 2020
09.12.2019
15:10
Foto: Doroteja Jazbec
V četrtek, 5. decembra, je bilo v radeški cerkvi ozračje napeto od nestrpnega pričakovanja, kdaj bo skozi vhodna vrata vstopil Miklavž s svojimi angeli.

Miklavž v Radečah z darili obiskal otroke

Malce strahu je bilo zaznati v očeh najmlajših, ki so se dobro zavedali svojih malih grehov (ko niso bili pridni in ubogljivi) in razmišljali, ali bodo nemara dobili le šibo od parkeljnov, ki so vsake toliko z verigami in kriki malce prestrašili otroke.

Preden je, utrujen od starosti in nakopičenega dela z obdarovanjem v eni sami noči, Miklavž sedel na stol in otrokom izročil darilne vrečke, so mladi veroučenci pod mentorstvom katehistinje Ane Novak pripravili zanimiv program, v katerem so prikazali, kako se ob pravilnem usmerjanju lahko otroci poboljšajo in kako lahko skozi malenkosti lepšajo trenutke sebi in ljudem okoli sebe. Miklavž je nekaterim otrokom tudi prišepnil, kaj so v zadnjem času počeli narobe in jih opomnil, da dobrim decembrskim možem nič ne uide, zato naj le pazijo na svoje vedenje.

Kot je tudi natanko vedel, kateremu dečku reči, naj - ko bo zapadel sneg - njegov oče, ki dela v radeškem komunalnem podjetju, ne pozabi priti splužiti ceste, ki vodi do Miklavža, in kateri deklici reči, naj njen oče le še naprej pridno zdravi živali.

Fotogalerija (Foto: Doroteja Jazbec):

Marsikdo od staršev ali starih staršev, ki so spremljali najmlajše v radeško cerkev, je še posnel spominsko fotografijo, otroci pa so ali že na poti domov ali doma radovedno brskali po vsebini darilne vrečke ter se razveselili sladkarij, sadja, knjižice in še česa.

Doroteja Jazbec

radeče
fotogalerija

Pridružite se nam