Skip to main content
V Posavju 12.6° C Torek, 2. marec 2021
26.06.2019
20:45
Foto: Franc Drenovec
V ponedeljek, 24. junija 2019, sta Društvo Kamenček in Prostovoljno gasilsko društvo Mali Kamen organiziralia 3. dan Malega Kamna. Bilo je živahno in veselo, ob tem je nastal tudi spodnji zapis.

3. dan Malega Kamna

MALI KAMEN Pripravili so pester kulturni, družabni in športni program. Ob 14. uri so se na pohod podali pohodniki po mejah Malega Kamna ter si vmes ogledali in se okrepčali v lovskem domu Lovske družine Veliki Kamen. Malo pred 18. uro so se vrnili na prizorišče, kjer je sledil blagoslov obnovljene kapelice. Kapelico so obnovili prizadevni občani, blagoslovil pa jo je župnik Janez Turinek. Po skupinskem slikanju smo se vsi skupaj podali h gasilskem domu, kjer nas je pozdravila predsednica KS Senovo gospa Vlasta Moškon.

Fotogalerija:

V nadaljevanju so se nam predstavili Malkamljani s svojimi hobiji. Na harmoniko sta zaigrala Enej Mirt in Marica Haler. Jože Simonišek je predstavil svojo zbirko fotografij: Mali Kamen danes in v preteklosti, Ljubislava Škibin nam je prinesla pozdrave s Krasa in nas prijazno povabila na predstavitev Jakobove romarske poti po Španiji, 30. junija v Kulturnem domu Krško. Vrhunec večera pa je bila predstava, ki so jo uprizorili člani kulturne sekcije Kamenček. Predstavili so komedijo v režiji Franca Margona Snubač. Sledila je pogostitev in druženje vse do jutranjih ur. Prireditve se je udeležilo preko 100 prebivalcev in prijateljev Malega Kamna.

Vir: Društvo Kamenček
Foto: Drenovec Franc

krško
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja