Skip to main content
V Posavju 9.8° C Četrtek, 4. marec 2021
19.12.2020
13:18
Sevnica
Foto: arhiv ePosavje
Kakšni so načrti za letošnje leto oziroma katere naložbe so prednostne v Občini Sevnica za leto 2021?

Tri veliki projekti v letu 2021

V letu 2021 Občina Sevnica načrtuje precej že pripravljenih projektov za izvajanje

SEVNICA Kljub temu, da proračun še ni sprejet, je sevniški župan prepričan, da so ti projekti tisti, na katere se bo proračun osredotočal. "Moram izpostavit tri velike projekte, ki se bodo v letu 2021 pričeli z evropskimi sredstvi, sklada za regionalni razvoj. To je hidravlična izboljšava vodovodnih sistemov, prenova kanalizacije v porečju spodnje Save v občini Sevnica in opremljanje poslovne cone v Šmarju, nadvoz preko Trebanske proge za dostop na Savsko cesto," nam je zaupal sevniški župan Srčeko Ocvirk.

Kaj sledi v letu 2021?

Investiciije v objekte predšolske in šolske vzgoje

Občina nadaljuje z investicijami v objekte predšolske in šolske vzgoje, objekte posodablja in ureja. "V 2021 zaključujemo dogradnjo vrtca v Sevnici, opremo vrtca v Boštanju, oziroma v objektu panorama, kjer bo zasebni lastnik pripravil objekt za uporabo, občina pa v ta objekt vloži opremo za izvajanje predšolske dejavnosti. V letošnjem letu bomo začeli sprejeto strategijo razvoja šolstva in predšolske vzgoje."

 

"Zelo pomembno je, kako in kdaj se bo zaključila kriza"

"Gospodarstvo potrebuje podporo javnih služb"

Nadaljujejo z naložbami v cestno-prometno infrastrukturo, pa tudi s tekočimi, rednimi dejavnostmi občine, kot sta predšolska vzgoja in varstvo starejših oz. šibkejših. "Zelo pomembno je tudi kako in na kakšen način ter kdaj se bo zaključila ta covid kriza, kakšen bo izhod iz krize in kako bomo občine uskladile ta izhod, da bodo vse aktivnosti potekale v skladu z načrti in v skladu s terminskimi plani in da bo izhod iz krize v gospodarstvu čim lažji, kajti gospodarstvo potrebuje podporo javnih služb, tako šol, vrtcev in vseh ostalih in tudi to verjamem, da bo ena od zahtevnejših nalog za normalizacijo življenja po tem zahtevnem obdobju," še doda Ocvirk.

(eP)

sevnica
video
posavski tednik

Pridružite se nam

Novice iz Posavja