Skip to main content
V Posavju 11.1° C Sreda, 30. september 2020
20.02.2020
19:37
Mladi v praksi, odobren projekt
Foto: Mladinski center Krško
V Mladinskem centru Krško se veselijo potrditve sofinanciranja projekta MVP - Mladi v praksi, prijavljen na rapisu "Krepitev kompetenc mladih skozi aktivno državljanstvo za večjo
zaposljivost".

MVP - Mladi v praksi

KRŠKO V projektu bodo, tako v Mladinskem centru Krško, zagotovili "trajno vključevanje mladih na trg dela s pomočjo inovativnih pristopov, s katerimi se bodo krepile splošne in specifične kompetence mladih za njihovo večjo zaposljivost, kot tudi aktivno državljanstvo."

10 projektov za dobra 2 milijona evrov

Tako so potrdili 10 projektov v skupni višini 2.008.739,23 evrov, od tega 1.174.551,27 evrov v zahodni kohezijski regiji in 834.187,96 evrov v vzhodni kohezijski regiji. In med tremi izbranimi projekti je tudi projekt »MVP – Mladi v praksi«. Projekt so prijavili v Mladinskem centru Krško, izvedli pa ga bodo skupaj s konzorcijskima partnerjema Celjskim mladinskim centrom in Mladinskim centrom BIT iz Črnomlja.

"Mlade opolnmočiti, da postanejo najboljše verzije samih sebe"

Kot pravijo v sporočilu, "želijo mlade opolnomočiti, da postanejo najboljše verzije samih sebe. Preko osebnega stika z delodajalci, mreženja ter inovativnih vsebin in pristopov bodo udeleženci usposabljanj spoznavali sebe in svoje kompetence ter se opremili z znanji za učinkovito nastopanje na trgu dela s ciljem zaposliti se. Sodelovanje na okroglih mizah z odločevalci pa jim bo omogočilo aktivno participacijo in sooblikovanje ukrepov za mlade ter sodelovanje pri razvoju širše skupnosti."

Vključitev 40 mladih v usposabljanje z inovativnimi vsebinami

Ob koncu projekta želijo 26 oseb tudi zaposliti

Kot glavni cilj omenjenega projekta izpostavljajo vključitev 40 mladih v usposabljanje z inovativnimi vsebinami. "Preko inovativnih pristopov in delavnic želijo mladim okrepiti kompetence, dodati nova znanja in ob koncu projekta najmanj 65% udeležencev projekta oz. 26 oseb tudi zaposliti," pravijo v sporočilu. Od 1. februarja 2020 do 15. septembra 2021 bodo tako v projekt vključili mlade, stare od 15 do vključno 29 let, niso zaposleni in ki prihajajo iz statističnih regij Savinjska, Posavska in Jugovzhodna Slovenija.

(bš)

mc krško
krško

Pridružite se nam