Skip to main content
V Posavju -0.4° C Nedelja, 29. november 2020
06.11.2020
13:49
Seja štaba Civilne zaščite Sevnica
Foto: Občina Sevnica
V torek se je v Sevnici sestal razširjeni štab Civilne zaščite občine Sevnica. Štab povezuje in koordinira delo različnih služb zaščite in reševanja, pri čemer je ključno usklajeno delovanje.

Kljub statističnem umirjanju ukrepi še naprej več kot potrebni

"Manj kot je okužb v okolju, manjša je verjetnost širjenja med ranljive skupine prebivalstva"

SEVNICA Kot je na seji uvodoma povedal župan Srečko Ocvirk, se stanje v občini Sevnica vsaj glede na statistične podatke nekoliko umirja, vendar pa je nujno vse ukrepe za preprečevanje širjenja virusa še naprej izvajati z enako mero odgovornosti, saj je napoved za prihodnji čas zelo nepredvidljiva.

Izredna prizadevanja zaposlenih v Loki pri Zidanem Mostu

Temu je pritrdil zdravnik Jurij Pesjak, član štaba. Vsako sproščanje ukrepov je namreč izhodišče za novi val okužb, zato je dobra pripravljenost za primer morebitne zaostritve stanja zelo pomembna. Izrazil je zaskrbljenost nad deležem prebivalstva, ki še vedno ne upošteva strokovnih navodil. "Preventiva in odgovorno obnašanje sta edina načina, ki zaustavljata širjenje virusa. Odgovoren odnos in spoštovanje ukrepov vsakega posameznika je nujno tudi, če so trendi boljši. Manj kot je okužb v okolju, manjša je verjetnost širjenja med ranljive skupine prebivalstva." Izpostavil je izredna prizadevanja zaposlenih v Trubarjevem domu upokojencev, kjer pa je situacija še vedno zelo resna.

Sevnica, oktober 2020

Preventiva in odgovornost posameznika ključni za zaustavitev širjenja

Vladimira Tomšič, direktorica Zdravstvenega doma Sevnica, ki ima v teh kriznih časih ključno vlogo in opravlja izjemno odgovorno nalogo zdravstvenega varstva, je prav tako izpostavila ključni pomen preventive in odgovornosti vsakega posameznika. Pred kratkim so pričeli uporabljati nove prostore akutne covid-19 ambulante, ki omogočajo kakovostno obravnavo v notranjih prostorih, boljše pogoje za delo pa omogočajo tudi strokovnemu osebju Zdravstvenega doma Sevnica.

Poziv iz ZD Sevnica: "Odgovorno izpolnite obrazec za epidemiološki nadzor"

Ob tem občane pozivajo, da odgovorno izpolnjujejo obrazec za epidemiološki nadzor ob vstopu v zdravstveni dom, saj so se že pojavljali primeri, ko je bilo zaradi podaje neverodostojnih podatkov ogroženo tako zdravje zdravstvenega osebja kot pacientov.

Pripravljeni so tudi za primer zaostritve situacije

"Ker je situacija za prihodnji čas nepredvidljiva, je zelo pomembna dobra pripravljenost tudi za primere zaostritve situacije. S tem namenom je štab Civilne zaščite skupaj z zdravstveno službo pripravil in zbral vso ključno logistično opremo, ki bi bila potrebna za morebitno vzpostavitev namestitve lokacije za covid-19 bolnike za potrebe zdravstva v občini Sevnica," so ob tem sporočili z Občine Sevnica. Borut Simončič, strokovni sodelavec Občine Sevnica za področje zaščite in reševanja, in poveljnik Gasilske zveze Sevnica Gašper Janežič sta predstavila posamične ukrepe tehnične priprave.

Posamezna področja dela so predstavili tudi poveljnik Civilne zaščite občine Sevnica Mitja Udovč, sekretarka Območnega združenja Rdečega križa Sevnica Mojca Pinterič Krajnc, Drago Kovač s Policijske Postaje Sevnica in direktorica KŠTM Sevnica Mojca Pernovšek.

(Občina Sevnica, bš)

sevnica
koronavirus

Pridružite se nam

Novice iz Posavja