Konec čakanja in ugibanj: Novi trener NK Krško je Stipe Balajić

Konec čakanja in ugibanj: Novi trener NK Krško je Stipe Balajić Foto: arhiv ePosavje

Člansko ekipo Nogometnega kluba Krško bo v tretji prvoligaški sezoni vodil Stipe Balajić, nekdanji trener NK Šibenik, sicer pa slovenski nogometni javnosti poznan kot bivši nogometaš NK Maribor.

Balajić je novi trener NK Krško

Iz NK Krško: "Posledica izkušenj v trenerski in igralski karieri ter uspešno delo z mladim kadrom"

Stipe Balajić bo po Tomažu Petroviču in Roku Zorku tretji trener članske ekipe krškega prvoligaša v niti še ne slabega pol leta. Kot pravijo v krškem klubu, je "NK Krško kot novega trenerja članske ekipe imenoval hrvaškega strokovnjaka, Stipe Balajića. Odločitev da g. Balajić zasede mesto glavnega trenerja je predvsem posledica izkušenj v trenerski in igralski karieri ter uspešno delo z mladim kadrom, ki bo gonilo razvoja kluba v prihodnje."

"Primarni cilj ostaja obstanek v Prvi ligi"

Kot dodajajo, "smo prepričani, da bo novi trener nadaljeval uspešno zgodbo našega kluba, ki je pod vodstvom Roka Zorko dosegel cilj obstanka v Prvi ligi. NK Krško tako začenja že tretjo sezono v Prvi ligi, kjer primarni cilj ostaja obstanek v Prvi ligi ter nudenje priložnosti za dokazovanje domačim in tujim perspektivnim igralcem."

V začetku tedna je novo delovno mesto dobil tudi prvi trener Krčanov v 1. slovenski nogometni ligi. Tomaž Petrovič od 12. junija naprej opravlja delo managerja in trenejrja članske ekipe NK Celje.

Četrtek za dan za začetek

Z zborom ekipe se sicer v četrtek začenjajo priprave na tretjo prvoligaško sezono, v pripravah na novo sezono pa bodo krški nogometaši odigrali več srečanj. "Prav tako si bo vodstvo NK Krško tudi v prihodnje prizadevalo za transparentno in odgovorno poslovanje kluba ter komunikacijo z javnostjo, saj mnogokrat prihaja do napačnih informacij o delovanju kluba, ki spodkopavajo ugled kluba in požrtvovalno delo vseh v NK Krško," še pišejo iz krškega kluba.

(bš)


Poglejte tudi

Pošljite novico