Nogomet: Žerjav bo počival eno tekmo, za pet kartonov 300 €

Nogomet: Žerjav bo počival eno tekmo, za pet kartonov 300 € Foto: arhiv ePosavje

Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije je potegnil črto pod dogajanja v zadnjem krgou 1. in 2. slovenske nogometne lige.

Discplinski sodnik je potegnil črto pod minulim vikendom

Izključitev v Sežani

Po tekmi 6. kroga 2. slovenske nogometne lige med Sežanci in Brežičani je jasno, da bo član brežiške ekipe Blaž Žerjav na domačem igrišču izpustil naslednjo tekmo proti Muri. Kot pravi disciplinski sodnik, "je bil igralec ekipe Brežice - Terme Čatež Blaž Žerjav izključen v 48. minuti tekme zaradi prekršk a nad nasprotnim igralcem, ki je bil v čisti situaciji za doseganje zadetka, zato se na podlagi določil 9/2( 3)., 19/1(1). in 20. člena DP ter v povezavi s točko I.G.1 Splošn ih navodil NZS - disciplinska politika organov vode nja lig NZS, igralcu za ta prekršek izreče kazen prepovedi nastopanja na eni prvenstveni tekmi."

Pet rumenih kartonov proti Olimpiji

V blagajno Nogometne zveze Slovenije pa bo po 8. krogu 1. slovenske nogometne lige kapnilo 950 evrov. Zaradi nešportnega in neprimernega vedenja navijačev bodo Mariborčani v blagajno prispevali 350 evrov, Domžalčani zaradi štirih rumenih kartonov in nešportnega vednja več igralcev ter uradne osebe 300 evrov, prav toliko pa bodo v blagajno prispevali Krčani, le da zaradi petih rumenih kartonov. Rumeno so namreč videli Škrbić, Jovanović, Šturm, Jurina in Nakić.

(bš)


Poglejte tudi

Pošljite novico