Pred skupščino NK Krško sedanji predsednik napovedal:

Pred skupščino NK Krško sedanji predsednik napovedal: Foto: arhiv ePosavje

Dosedanji predsednik Nogometnega kluba Krško Boštjan Blažinčič, ki je na tem mestu nasledil Jožeta Slivška, je pred prihajaočim volilnim zborom članov napovedal, da to skupščina kluba letos minila brez njegove kandidature.

Volilna skupščina brez kandidature zdajšnjega predsednika

"Volilni zbor članov, ki je pred vrati bo tokrat brez moje kandidature, sam pa ostajam še vedno ˝Krčan˝ pa čeprav sem iz Brežic," je pred volilnim zborom povedal dosedanji predsednik. Ob tem je v sporočilu, ki ga objavljamo v nadaljevanju, naštel več uspehov od uvrstitev v 1. slovensko nogometno ligo, bodočemu vodstvu pa zaželel, "da sledi, ki smo jih pustili in jih ni moč spregledati, dvigne še na višjo raven, cilje, ki smo jih nastavili, pa preseže."

Sporočilo predsednika (vir: nkkrsko.com):

Minilo je že več kot 800 dni od kar nas je David Bučar s svojim golom v 93. minuti popeljal med prvoligaše, že dve leti in pol je od kar sem prevzel položaj največjega in najboljšega športnega kolektiva v Posavju.

Ponosen sem na projekte oz. zaobljube iz kandidature, ki smo jih realizirali v tem obdobju:

 • najperspektivnejšim igralcem iz nogometne šole namenili pomembne vloge v članski ekipi, (sam si želim, da bi bilo priključenih še več bodočih zvezd), 
 • skorajda vsi igralci članske ekipe so podpisali profesionalne pogodbe (ob vstopu v 1.SNL ni bilo nobenega), 
 • sodelujemo z najboljšimi klubi v regiji, 
 • podpisali pogodbo z partnerjem, ki nam omogoča finančno stabilnost, ter nudi vso strokovno podporo na športnem področju, 
 • v vseh reprezentančnih selekcijah imamo reprezentante, ki so vzgojeni v NOGOMETNI ŠOLI, 
 • lansko sezono smo končali kakor 9-ta najmlajša ekipa v Evropi, 
 • nimamo odprtih finančnih obveznosti do igralcev in trenerjev, 
Kljub temu, da imamo ogromno infrastrukturnih težav, da še vedno nismo finančno neodvisni smo:
 • postali stalnica v 1.SNL, imamo prvega strelca lige – Milijan Škrbić, 
 • imamo prvega asistenta lige – Tonči Mujan, tretji obisk na domačih tekmah v 1.SNL, 
 • imamo eno izmed desetih najboljših nogometnih šol v Sloveniji, 
 • na stadionu vsak dan trenira čez 250 nogometašev, na 14-ih šolah pa še 200 otrok katerim naši trenerji nudijo najvišjo možno strokovno podporo, ter jim pomagajo pridobiti vse tiste lastnosti, ki jim bodo prišle še kako prav v vsakdanjem življenju. 
V vsem tem času sem naredili vse, da je NK Krško tam in na poti kjer tudi mora biti, prepoznaven klub z jasno vizijo in cilji, ki ima odprta vrata v klube s katerimi si želimo sodelovati. Želim si le, da bi lokalno okolje bistveno močneje podprlo ves šport v Posavju.
Volilni zbor članov, ki je pred vrati bo tokrat brez moje kandidature, sam pa ostajam še vedno ˝Krčan˝ pa čeprav sem iz Brežic.
Bodočemu vodstvu želim, da sledi, ki smo jih pustili in jih ni moč spregledati dvigne še na višjo raven, cilje, ki smo jih nastavili pa preseže.
Boštjan Blažinčič
predsednik NK Krško

(bš)


Poglejte tudi

Pošljite novico