Mladi radeški atletinji bronasti v Novi Gorici (FOTO)

Mladi radeški atletinji bronasti v Novi Gorici (FOTO) Foto: AK Radeče

V soboto, 7. oktobra, in nedeljo, 8. oktobra, je v Novi Gorici potekal Atletski pokal Slovenije v mnogoboju za vse kategorije, od članov do pionirjev. Atletski klub Radeče sta, med najbolj univerzalnimi atletinjami v Sloveniji, tokrat zastopali, Nina Rman med mlajšimi mladinkami in Manca Renko pri pionirkah U- 14 ter osvojili dve medalji.

Pri pionirkah U-14 je Manca Renko osvojila 3. mesto in bronasto medaljo. Za to se je morala potruditi v teku na 60 m, metu vortexa, skoku v daljavo in teku na 600 m. Vse te discipline potekajo v enem dnevu, v roku štirih ur, za kar je potrebna dobra pripravljenost in je zato primerna za najbolj univerzalne in vzdržljive atlete.

Mlajša mladinka Nina Rman je v sedmeroboju prav tako osvojila 3. mesto in bronasto medaljo. Tekmovala je dva dni in v sedmih disciplinah (tek na 100 m z ovirami, skok v višino, met krogle, tek na 200 m, skok v daljavo, met kopja in na koncu še tek na 800 m). Discipline so zelo različne, zato je potrebno biti nanje dobro in vsestransko pripravljen. Kljub temu, da je Nini nekaj preglavic povzročala poškodba desnega gležnja, je stisnila zobe in osvojila medaljo.

S tem tekmovanjem se je sezona atletskih tekmovanj na stadionih uradno končala, radeški atleti pa so jo zaključili z dvema medaljama na državnem nivoju, kar samo še dodatno povečuje uspehe v letu 2017, ki je bilo izjemno uspešno. Trener obeh atletinj je Rafko Drašček, ki se je znova dokazal kot uspešen, prav tako temu v prid govorijo sami rezultati. Vsem trem Atletski klub Radeče izreka zaslužene čestitke.

Vir: AK Radeče (St.R.)

FOTOGRAFIJE (2)


Poglejte tudi

Pošljite novico