V Brežicah IBFF svetovno prvenstvo v bodybuildingu in fitnesu

V Brežicah IBFF svetovno prvenstvo v bodybuildingu in fitnesu Foto: Tomaž Potočan

Bodybuilding in fitnes tekmovalci iz vsega sveta bodo prihodnje leto svoje izklesane in težko prigarane postave merili v Športni dvorani Brežice, kjer bo 16. junija potekalo IBFF Svetovno prvenstvo.

Glavni »krivec« za odmevno mednarodno tekmovanje je svetovno uspešni fitnes tekmovalec, Brežičan Mitja Petan, ki je letošnjo sezono zaključil z naslovom svetovnega, evropskega in državnega prvaka v svoji kategoriji, temu pa dodal še naslov Mr. Atlantic (Tenerifi), dve 2. mesti na madžarskem Predatorju, 3. in 4. mesto na tekmovanju Mr. & Miss Universte (Taranto, Italija) ter sezono okronal še s 3. in 5. mestom na tekmovanju Mr. Galaxy (Bari, Italija).

Po 6 neprekinjenih letih tekmovanj bo Mitja Petan v letu 2018 zasluženo počival od zahtevnih tekem ter se podal novim izzivom naproti. Ob podpori Občine Brežice, Mednarodne bodybuilding in fitnes zveze IBFF ter njenega predsednika Duška Madžarovića, mu je bila pred nekaj dnevi zaupana vloga organizatorja najprestižnejšega IBFF tekmovanja, v sklopu katerega se bodo ob začetku poletja v posavskem mestu v kar 22 različnih kategorijah pomerili tekmovalci iz vsega sveta.

Mitja Petan pa bo tokrat poleg organizatorja tudi v vlogi trenerja. Na prihajajočo sezono namreč že pripravlja 3 tekmovalce; Dejana Županca, Andreja Ajstra in Kristino Šoško, v svojo ekipo pa vabi tudi nove člane.

(sap, eP)


Poglejte tudi

Pošljite novico