Brestaniške odbojkarice do prve zmage v 2. ligi

Brestaniške odbojkarice do prve zmage v 2. ligi Foto: arhiv ePosavje

Vstop v tako željeno 2.ligo za odbojkarice iz Brestanice je prinesla še tako željeno prvo zmago v višjem ligaškem tekmovanju.

Po enem mesecu nastopanja v 2.ligi, ko je članska ekipa Kostak Elmonta uspešno nastopala v članski konkurenci in skoraj na vseh tekmah vodila v prvi polovici vseh setov in vedno na koncu popustila, je bil čas, da se tudi rezultat obrne v korist odbojkaricam iz Brestanice. Tako, so tokrat na domači tekmi slavile z odločnimi 3:0 v setih, kjer gostujoči ekipi iz Novega mesta niso dopustile, da bi se razigrale in zmaga je bila toliko slajša z domačimi navijači.

V prvem setu je s servisi odločno začela blokerka Anja Grilc in servirala kar do prvega tehničnega odmora. Igra se je nato malo razživela a domačinke niso pustile veliko možnosti gostujoči ekipi, da bi se razigrale. Z veliko prednostjo so prišle v zaključek seta, ko so vstopile v igro še ostale igralke, ki so s klopi spodbujale ekipo na igrišču. Tako so pripeljale set do 25:16.

Drugi set so domačinke začele malo nezbrano na sprejemu a kaj hitro obrnile rezultat sebi v prid in s svojo igro in dobrim razpoloženjem set pripeljale do enakega rezultata kot v prvem setu 25:16.

Zadnji tretji set so domačinke popolnoma prevladale in z dobrimi bloki zaustavile igro novomeščank ter tako z učinkovitimi servisi slavile z 25:9 v zadnjem setu in končnih 3:0. Tako je ekipa Kostak Elmonta tudi prva ekipa letos v 2.ligi, ki je nasprotno ekipo že drugič premagala z več kot 15 točkami razlike v setu. Prvič ekipo SIP Šempeter z 25:8 in tokrat Novo mesto z 25:9, kar pa je tudi poseben uspeh.

Srečno, predvsem pa odločno naprej!

OD Brestanica


Poglejte tudi

Pošljite novico