NOGOMETNA TRŽNICA: Krčani predstavili dve novi okrepitvi

NOGOMETNA TRŽNICA: Krčani predstavili dve novi okrepitvi Grafika: ePosavje

Od 16. januarja do 15. februarja 2018 v Sloveniji poteka zimski prestopni rok, ko lahko nogometni klubi registrirajo nove igralce. Na ePosavje.com bomo na enem mestu spremljali posavske nogometne ladje. Kaj vemo zaenkrat in kaj bo prinesel januar?

Zimski prestopni rok - 16. januar do 15. februar 2018

Krčani z novim trenerjem, Berič nazaj v Franciji

Kaj se je zgodilo do prvega vikenda v januarju? V krškem prvoligašu so tik pred prazniki predstavili novega trenerja, Alen Šćulac je zamenjal Stipeta Balajića. Prva kopačka Krškega Robert Berič se je vrnil s posoje v Belgiji nazaj v Francijo in že takoj na prvi tekmi po vrnitvi poskrbel za veselje na tribunah Saint Etiennea, nekdanja Krčana Filip Dangubić in Nikola Gatarić pa sta se tudi še pred prazničnimi dnevi poslovila od celjskega prvoligaša. Več v spodnjih vrsticah!


11. JANUAR 2018


 Foto: NK Celje

(07:15) Luka Kerin po novem Celjan

Zgodovino prestopov iz Krškega v Celje je v teh dneh dopolnil Luka Kerin. Po Slaviši Dvorančiču, Dejanu Rusiču in Dejanu Urbanču je 19-letni Kerin naslednji Krčan, ki bo oblekel rumeni celjski dres.

Celjskemu klubu sem hvaležen, da mi je ponudil priložnost. Poizkusil jo bom maksimalno izkoristiti na vsakem koraku.

 

Luka Kerin ob selitvi v Celje, 10. januar 2018

"Vesel sem prihoda v Celje"

"Celjskemu klubu sem hvaležen, da mi je ponudil priložnost. Poizkusil jo bom maksimalno izkoristiti na vsakem koraku. Trudil se bom tako na treningih kot na tekmah. Vesel sem prihoda v Celje," je povedal, kot član NK Krško v sezoni 2013/2014 z 51 zadetki najboljši strelec prvenstva U15, Luka Kerin. Iz Krškega se je preselil v milanski Inter, od tam pa lani nazaj pod Sremič.


 Edin Junuzović in Nikola Drkušić na štiri oči, 2. april 2008, Foto: arhiv ePosavje

(07:20) Junuzović ne bo več brcal v Velenju

Kot so v sredo sporočili iz velenjskega prvoligaša, so njihove vrste zapustili trije - Dario Vizinger, Ilija Markovski in znanec krških navijačev Edin Edo Junuzović. Junuzović se je v sezoni 2008/2009 iz 2. SNL in Krškega preselil v Celje, nato pa se po desetletju znova vrnil na slovenske zelenice.


(07:25) Dangubić nazaj na Rijeko

Drugi najboljši strelec NK Krško v zgodovini 1. slovenske nogometne lige Filip Dangubić pa se je po preizkušanju na slovenskih zelenicah - po igranju za Krko, Krško in Celje - vrnil na domačo Rijeko k slovenskemu strategu Matjažu Keku. Dangubić je v Sloveniji odigral 91 tekem in dosegel 27 zadetkov, od tega 15 v krškem dresu (12 v prvenstvu in 3 v pokalnem tekmovanju)


 Foto: arhiv ePosavje

(07:45) Škrbić za Ekipo24: "Menim, da je prišel pravi trenutek za odhod"

"Upam, da bo prišlo do skupnega dogovora"

Prvi strelec 1. slovenske nogometne lige Miljan Škrbić je v zimskem premoru prekinil sodelovanje z agencijo JSP, ki sodeluje s krškim klubom. "Upam, da bo prišlo do skupnega dogovora. Menim in prepričan sem, da nikomur ni primaren cilj, da bi ostal tukaj. Prišel je pravi čas za moj odhod. Res je, da v klubu verjetno niso pričakovali takšne odločitve, da bom prekinil sodelovanje z agencijo JSP, ki tesno sodeluje s klubom, ampak tako sem se odločil. Še enkrat ponavljam, upam, da bomo našli skupen jezik, ki bo zadovoljil vse; da bo klub z mojim odhodom zaslužil in bom odšel v okolje, kjer bom še bolj napredoval," je za Ekipo24 povedal 22-letni Srb. 

S Krškim imam veljavno pogodbo, ki jo moram spoštovati, a moja želja je, da bi odšel v še boljši klub, kjer bi lahko še bolj napredoval.

 

Miljan Škrbić za Ekipo24, 9. januar 2018

"S Krškim imam veljavno pogodbo, ki jo moram spoštovati"

Škrbić je s Krčani podpisal do 1. junija 2019. "Iskreno povedano, menim, da je prišel pravi trenutek za moj odhod, ampak o tem ne odločam sam. To je odločitev, ki jo moramo sprejeti skupaj s klubom," pravi najboljši strelec 1. SNL. "Že poleti sem mislil, da bom odšel, vendar ni prišlo do prestopa. S Krškim imam veljavno pogodbo, ki jo moram spoštovati, a moja želja je, da bi odšel v še boljši klub, kjer bi lahko še bolj napredoval. Nekaj ponudb je že prišlo, najmanj pa je vse skupaj odvisno od mene, s ponujenim mora biti zadovoljen tudi klub. Želje se večkrat ne izpolnijo, zdaj bomo pa videli, kako bo s tem," je še povedal za Ekipo24.


(12:50) Iz Celja se je poslovil tudi Dejan Kelhar

Kot so dopoldne sporočili iz celjskega kluba, v nadaljevanju sezone ne bodo več računali niti na Dejana Kelharja. 33-letni Brežičan se je po epizodah v Belgiji, Poljski, Turčiji, Izraelu, Azerbajdžanu in Angliji vrnil v ljubljansko Olimpijo, spet odšel v Turčijo in se znova vrnil v Ljubljano, da bi jesenski del prvenstva odigral v Celju. Kelhar je sicer pol leta še član ljubljanske Olimpije.


(15:45) Mirt, Zakrajšek in Belak trenirajo s člani

Novi strateg krške članske ekipe Alen Šćulac je k treningom članske ekipe povabil trojico mladincem. "K treningom so se priključili trije nogometaši Nogometne šole NK Krško Mihael Mirt, Tomaž Zakrajšek in Hrvoje Belak, ki si bodo poskušali izboriti svoje mesto v članski ekipi. Tako je sedaj v prvi ekipi že šest mladih nogometašev iz mladinskega pogona letnika 1999 in 2000. To je odlična spodbuda za vse mlajše selekcije, da z lahko veliko odrekanja in dela pride v Krškem do priložnosti igranja na članskem nivoju," sporočajo iz krškega kluba.


 Radovan Karanović in Luka Gajić, Foto: arhiv ePosavje

(15:50) Luka Gajić ni več član Olimpije

Kot so v začetku leta sporočili iz ljubljanske Olimpije, so se razšli s Sandijem Ćoralićem in Luko Gajićem.

Gajiću je potekla pogodba

S prvim je klub sporazumno prekinil pogodbo, Gajiću, ki je zadnje pol leta preživel na posoji v Krškem, pa je pogodba potekla. "Ćoralić je v dresu Olimpije igral na dveh pokalnih tekmah, Gajić pa je v zeleno-belem zbral štiri nastope, od tega dva v kvalifikacijah za evropsko ligo," so zapisali.


12. JANUAR 2018


(08:45) Dangubić: "Slovenska liga je dobra za razvoj mladega igralca"

"Na to sem čakal..."

"Na to sem čakal, to je vrhunec razvojne poti vsakega igralca, ki je prišel iz nogometne šole. Zadovoljen sem, da sem tu," so prvi vtisi Filipa Dangubića po prihodu nazaj na Reko.

"Slovensko ligo sem dobro spoznal"

"Ligo sem zelo dobro spoznal, liga je dobra za razvoj mladega igralca in to mi je zelo pomagalo. Je kvalitetna, slabša od hrvaške lige, a je dobra stopnica za nastop v hrvaški ligi," je drugi najboljši strelec krške ekipe v 1. slovenski nogometni ligi povedal 22-letnik. V krškem dresu je v 37 tekmah dosegel 16 zadetkov (13 v prvenstvu in 3 v pokalu), v novomeški Krki je odigral 32 tekem in dosegel 3 zadetke, v celjskem dresu pa je v 20 tekmah zbral 10 zadetkov (8 v prvenstvu in 2 v pokalu).


14. JANUAR 2018


 Bosta ostala v Krškem?, Foto: arhiv ePosavje

(19:50) Kdo se zanima za prvega strelca prvenstva Miljana Škrbića?

Poročali smo že, da je prvi strelec 1. slovenske nogometne lige Miljan Škrbić brez dlake na jeziku sporočil, da je prišel čas za njegovo selitev iz Krškega. "Menim in prepričan sem, da nikomur ni primaren cilj, da bi ostal tukaj. Prišel je pravi čas za moj odhod," je nedavno povedal prek časopisa Ekipe24. In kdo se ogreva zanj? Sodeč po zapisih z medmrežja bi si njegov uslug želeli tudi v danskem drugoligašu VB - Vejle Boldklubu.

(19:55) Tončija Mujana povezujejo z Italijo in Poljsko 

Na medmrežju pa so se pojavila tudi ugibanja o nadaljevanju poti najboljšega asistenta 1. slovenske nogometne lige. Krčana Tončija Mujana po medmrežju povezujejo s poljsko Cracovio in ekipo italijanske Serie C, klubom AC Reggiana 1919.


16. JANUAR 2018


 Foto: NK Krško

(18:23) Krčani predstavili dve novi okrepitvi

V Nogometnem klubu Krško so v uvodu zimskega prestopnega roka predstavili novi okrepitvi. Iz Estonije je prišel 25-letni Aleksander Kulinits, z Obale prihaja 22-letni Luka Vekić.

PREBERI TUDI: Aleksandr Kulinits in Luka Vekić nova člana NK Krško


ZADNJA POSODOBITEV: 18:25,  16.1.2018

(bš)


Poglejte tudi

Pošljite novico