Člani ŠD Ultimate Krško drugi na frizbi turnirju v Avstriji

Člani ŠD Ultimate Krško drugi na frizbi turnirju v Avstriji Foto: ŠD Ultimate Krško

ULTIMATE (frizbi) je v Sloveniji nova športna panoga, kjer tekmovalci tekmujejo na zunanjih igriščih v kategorijah mixed (najmanj 3 dekleta in 4 fantje v ekipi), open (7 fantov v ekipi) in women (7 deklet v ekipi) ter notranjih igriščih, kjer ekipe sestavlja 5 članov.

ULTIMATE je predvsem zanimiv, saj je nekontakten, brez sodnikov ter poleg zmage s 15. osvojenimi točkami, ki se priigrajo tako, da se disk podaja preko igrišča in ujame v nasprotnikovi končni coni, šteje tudi zmaga v športnem duhu, kjer ekipe ocenijo nasprotne ekipe po kodeksu SOTG (Spirit of the game). Več si lahko ogledate na http://www.mariborultimate.si/?lang=SI

Od posavskih športnih društev je nastopilo Športno društvo Ultimate Krško im v kategoriji mixed osvojilo 2. mesto. ŠD Ultimate Krško so zastopali Tim Medved, Ambrož Janc, Klemen Knez, Mitja Omerzel, Luka Račič, Barbara Štorman, Eva Redenšek, Sara Šoštarič, Marko Turk, Metod Janc, Žiga Vene, Saša Ogorevc, Aurora Lešnik, Martin Zonta, Nejka Strgar in Sabina Rožac.

ŠD Ultimate Krško


Poglejte tudi

Pošljite novico