Strelcem v dveh vikendih dva naslova državnih prvakov

Strelcem v dveh vikendih dva naslova državnih prvakov Foto: Strelski klub Brežice

Po velikem uspehu Pie Srpčič pred tednom dni je naslov državnega mladinskega prvaka v streljanju z malokalibrsko pištolo osvojil še Anže Gmajnič.

Po velikem uspehu na državnem prvenstvu v 25-metrskih disciplinah 30. junija in 1. julija so brežiški strelci z bogato žetvijo nadaljevali tudi ta konec tedna. Svoj prvi posamični naslov mladinskega državnega prvaka je z malokalibrsko pištolo na razdalji 50 metrov osvojil Anže Gmajnič iz Dečnih sel pri Artičah in tako nadaljeval uspehe tekmovalcev iz te krajevne skupnosti. Lani je mladinski državni prvak namreč postal David Rožman iz Artič. Gmajnič je najbližjega zasledovalca premagal kar za 11 krogov.

V članski konkurenci je Sevničan Blaž Kunšek osvojil 2. mesto, Brežičani pa te discipline, ki jim je pred leti že prinesla naslov ekipnih državnih prvakov, zaradi nemogočih pogojev za vadbo že nekaj let več ne trenirajo.

Zelo blizu stopničkam je bil tudi nadarjeni Brežičan Tim Rus. Z malokalibrsko puško je v triurnem strelskem maratonu v trojnem položaju z nekaj smole med mladinci osvojil 4. mesto. Pred zelo uspešnimi brežiškimi strelkami in strelci so zdaj poletne počitnice, jeseni pa začnejo s tekmovanji nove sezone.

ES

FOTOGRAFIJE (3)


Poglejte tudi

Pošljite novico