Štiri Krčanke v četrtek proti večkratnim državnim prvakinjam

Štiri Krčanke v četrtek proti večkratnim državnim prvakinjam Foto: ePosavje.com

V četrtek, 18. oktobra 2018, bo ob 18.30 uri v Športni dvorani Marof v Novem mestu na sporedu obračun 1/8 finala slovenskega pokala v ženski odbojki med Odbojkarskim klubom Novo mesto in Novo KBM Branik Maribor.

Novo mesto bo v četrtek gostilo pravi praznik odbojke. Novomeške odbojkarice so si namreč z zmago nad Vitalom iz Ljubljane priigrale nastop v 1/8 finala Slovenskega pokala, kjer jim bodo nasproti stale igralke najuspešnejše slovenske odbojkarske ekipe vseh časov in aktualne prvakinje iz Nove KBM Branik Maribor.

Novo mesto je sicer v preteklosti tudi že krojilo vrh slovenske odbojke, po nekaj slabših letih ter izpadu v nižje lige pa se odbojka v prestolnici Dolenjske ponovno prebuja. Eden izmed rezultatov uspešnega dela v zadnjem času bo prav obračun v 1/8 finala s petnajstkratnimi državnimi prvakinjami.

Del četrtkovega spektakla pa bodo tudi štiri krške odbojkarice, sicer članice Posavskega odbojkarskega kluba Krško, ki so v letošnji sezoni posojene v Novo mesto, da si tam z igranjem v 2. članski ligi nabirajo izkušnje, hkrati pa še utrjujejo vez, ki sta jo v zadnjem času spletla krški in novomeški klub.

Četverico krških odbojkaric sestavljajo Lea Štefanič, podajalka, ki drži niti igre Novega mesta trdno v svojih rokah, Kristina Hafner, ki se je v krškem klubu zelo izkazala na mestu blokerke, v Novem mestu pa jo vidijo kot pomemben člen na poziciji korektorice, Jasna Češnjevar, sprejemalka, katera se odlikuje po odličnem začetnem udarcu in napadu ter Katja Omerzel, centralna blokerka, ki je kljub enoletnemu premoru od odbojke prava osvežitev v novomeških vrstah.

Četrtkova tekma bo za četverico »POK-ovk« zagotovo neprecenljiva izkušnja, saj jim bodo nasproti stala dekleta, ki tvorijo ogrodje slovenske izbrane vrste, kot so Sara Najdič, Iza Mlakar, Nika Blagne, Anita Sobočan, Ela Pintar,…

Tadej Mesarič


Poglejte tudi

Pošljite novico