Prva zmaga najmlajših odbojkaric OD Brestanica

Prva zmaga najmlajših odbojkaric OD Brestanica Foto: OD Brestanica

Začetek veselega decembra je bil prav čaroben za trenutno najmlajšo tekmovalno ekipo Odbojkarskega društva Brestanica, ekipo male odbojke. Najmlajša je sicer ekipa mini odbojke, ki pa bo začela s tekmovanji v januarju. Ravno te iste deklice pa že pridno nabirajo prve tekmovalne izkušnje v selekciji male odbojke s starejšimi prijateljicami.

Ekipo male odbojke tako sestavljajo štiri deklice, ki obiskujejo 7.razred, ostala ekipa pa so deklice 5.razreda in smo v povprečju med mlajšimi ekipami, zato so takšni uspehi še toliko bolj pomembni za to mlado ekipo. V prvi tekmi turnirja je ekipa igrala z ekipo Grosupljega, kjer so sicer pokazale deklice dobro igro, a bile premalo odločene, bile so prestrašene, saj je bila ekipa Grosupljega v višini, starosti in posledično tudi drugih tehničnih elementih veliko boljša. A dogovor je bil, da take tekme so izkušnje, kjer je uspeh ko si priigraš vsako točko proti takim nasprotnicam, ki so bile lani med prvih šest v Slo letos pa bodo zagotovo krojile sam vrh male odbojke v Sloveniji.

Drugo tekma turnirja so deklice igrale proti ekipi iz Domžal, kjer smo se zavedali, da so bile možnosti za uspeh odprte. Tako kot smo se dogovorili so dekleta tudi odigrala in prišel je prvi uspeh, prva zmaga male odbojke letošnje sezone. Potrebovali smo potrditev, da smo na pravi poti in vsi, predvsem dekleta sedaj že nestrpno pričakujejo naslednji turnir male odbojke, ki bo 15. decembra 2018 v Novem mestu.

OD Brestanica


Poglejte tudi

Pošljite novico