Starejše deklice OD Brestanica v Ljubljani do prve zmage

Starejše deklice OD Brestanica v Ljubljani do prve zmage Foto: OD Brestanica

V Ljubljani je potekal zadnji kvalifikacijski turnir za A ligo, ki smo ga ekipe igrale cel prvi jesensko – zimski del. Ekipa OD Brestanica pri trenutni realni situaciji ni ciljala na uvrstitev v A ligo, saj smo imeli prvotni cilj uigrati sistem 5:1, kjer so deklice letos tako igralke deklic, kadetinj in mlajših članic in imajo dovolj bremena vse vikende na tekmah, da je prvotni cilj sezone čim boljša uigranost celotne ekipe v sistem.

Tako je bilo skozi celotne turnirje kvalifikacij, hkrati pa smo se zavedali, da smo bili na tekmah blizu prvim zmagam, kjer smo vodili do 15 točke in popuščali v končnicah setov. Zavedali smo se, da bo, mora priti trenutek ko potegneš do konca, da dobro igro kronaš z zmago, zasluženo. Le pot je bilo potrebno najti. In deklice so najboljše obdržale za konec kvalifikacij in zgodba prejšnjega dne, ko so bile s člansko ekipo v Portorožu in zabeležile prvo zmago jim je dala krila. Dogovor je bil, da se prva tekmo, so igral z Vital III igra na zmago, pri naslednji tekmi ko igrajo z Vitalom I pa se gre na izkušnje, saj je ogromna razlika med ekipami in Vital se je kot prva ekipa skupine uvrstil v A ligo in tako smo se zavedali svojih možnosti.#

Deklice so prvi set igrale dobro a zopet popustile v koncu prvega seta in set je ostal v Ljubljani. Ob menjavi igrišča pa smo spremenili mišljenje, trenerka je z nekaj zabavnimi nasveti sprostila napetost, jih izzvala, da še same pokažejo če sploh znajo uživati in narediti ''žur'' na igrišču tako je bilo prejšnji dan v Portorožu, da iščejo občutke zadovoljstva in veselja ob zmagi, predvsem da igrajo povezano kot ekipa in to so tudi storile. Bile so neprepoznavne v dobrem smislu in si priigrale prvo zmago letos v kategoriji starejših deklic, šle so čez rob kjer ni dovolj če si samo želiš zmagati, moraš si upati in to pokazati in potem se stvari obrnejo. Na koncu so se sicer vse tresle ko je popustil adrenalin in se zavedale, da so same spisale nov uspeh in prišle do ugotovitve, da je vredno in tako vzdušje ponovile še na ponedeljkovem treningu.

# Ekipa se bo tako po prazničnem premoru skupaj z ekipami Novega mesta, Pok Krško, Vital Ljubljana in Calcita Kamnika pomerila v B ligi, kjer s turnirskim tekmovanjem začenjajo januarja 2019.

OD Brestanica

FOTOGRAFIJE (2)


Poglejte tudi

Pošljite novico