Druga zaporedna zmaga članske ekipe v Brestanici

Druga zaporedna zmaga članske ekipe v Brestanici Foto: OD Brestanica

Članska ekipa Kostak Elmonta je v soboto, 2. februarja 2019 v domači Brestanici gostila ekipo iz Kranja. Prvi set so domačinke začele v postavi: podajalka Klara Uduč, korektorica Tina Piltaver, napadalki Mateja Grilc in Manca Dremelj, blokerka Nela Zupan na mestu drugega blokerja pa je tokrat odsotno Anjo Grilc zamenjala mlada sedmošolka Lara Gramec, ki je z dobrimi predstavami upravičila nastopanje v prvi postavi.

Domača ekipa je kaj hitro s svojo igro prišla do visokega vodstva v setu in tako so ob 18. točki vstopile na mesto napadalke Kaja Fink, na mesto blokerke Dženana Tursič, na mesto podajalke pa Katja Županc, sicer kadetinje oz. prvi dve še starejši deklici, ki so svoje delo opravile korektno in set pripeljale do konca z rezultatom 25:10.

Drugi set je zopet začela standardna ekipa in namen je bil, da čim preje pridejo v čim višje vodstvo, da možnost nastopanja dobijo mlajše, ki se na gostovanjih v mlajši zasedbi borijo proti nasprotnim ekipam in s tem nabirajo izkušnje, ki jih uspešno uporabljajo v mlajših selekcijah. Tako je tudi drugi set potekal podobno le ta so domačinke bolj uporabile še Majo Kmetec, ki igra na mestu libera. Drugi set je tudi ostal doma z 25:18.

Zadnji tretji set so si domačinke vzele lahko, v prvem delu seta so tako vodile že z 13:1 in z veliko razliko zopet v igro poslale mlajše a so se na drugi strani nepopustljive Gorenjke razigrale, predvsem na penalu in se tako ob 20ti točki že zelo približale in zmanjšale zaostanek. V igro se je vrnila napadalka, kapetanka in hkrati trenerka, ki je s sproščeno igro in premišljenimi napadi po paraleli skupaj z Matejo Grilc set pripeljale do konca z 25:21. Tekmo so tako domačinke dobile z 3:0 v setih in zabeležile drugo zaporedno domačo zmago in nove tri točke.

Na valentinovo pa v četrtek v Brestanico prihaja še ekipa iz Bleda. Vabljeni!

OD Brestanica


Poglejte tudi

Pošljite novico