Amar Džaferović drugi na mladinskem DP, Luka Unetič prvak

Amar Džaferović drugi na mladinskem DP, Luka Unetič prvak Foto: Judo klub Krško

V nedeljo, 3. marca, je potekalo v Kopru državno prvenstvo mladincev. Vzporedno je v isti telovadnici potekalo tudi člansko pasovno državno prvenstvo.

Amar Džaferović je pri mladincih osvojil srebro. Najboljši član med belimi pasovi je bil Luka Unetič. Na stopničkah se mu je pridružil Peter Avsenak, ki je v isti kategoriji osvojil drugo mesto. Tekmovanja se je udeležilo 168 tekmovalk in tekmovalcev. "Na tekmovanju sem se dobro počutil. Dobro je, da sem zadržal zbranost med borbo. Žal sem se v finalu za trenutek preveč sprostil. To je nasprotnik izkoristil in me premagal z davljenjem. Vseeno sem zadovoljen, saj sem v pripravljalnem obdobju zelo napredoval na taktičnem področju," pravi Amar, nosilec rjavega pasu.

Foto: Judo klub Krško

Amar na tekmovanju ni bil samo v vlogi tekmovalca. Tokrat se je prvič preizkusil kot trener. Njegova tekmovalca trenirata v skupini za odrasle. Po rednem šestmesečnem treningu sta se odločila preizkusiti tudi na tekmovanju. Takšno tekmovanje je odlično predvsem za začetnike, ki se imajo možnost pomeriti s sebi enakimi. Luka je dobro izkoristil svojo višino in telesno moč ter nasprotnike premagoval kot za šalo. V finalu je premagal tudi klubskega kolega Petra, ki je v finale prišel z lepim metom in prehodom v parter, pri čemer je nasprotnika zadržal do ippona.

Uspehov se veseli tudi predsednik kluba Ivan Širola: »Čestitke si zasluži predvsem Amar, ki napreduje iz leta v leto. Poleg evropskih uspehov v ju-jitsu newazi (parterna borba) dosega odlične uspehe na državni ravni tudi v judu. Vesel sem, da se je dobro izkazal tudi v trenerskih vodah.«

Judo klub Krško

FOTOGRAFIJE (17)


Poglejte tudi

Pošljite novico