Skip to main content
V Posavju 5.8° C Sreda, 24. 2024
15.04.2019
16:34
Foto: Doroteja Jazbec
V Radečah so minuli vikend na rokometnem turnirju gostili 400 mladih športnikov in športnic iz rokometnih klubov, šol in društev iz različnih koncev Slovenije.

Zajčkov rokometni turnir

Športna sobota v Radečah Tekmovalno zaznamovan dan se je pričel zjutraj ob 9. uri, Radečanke in Radečane pa je k obisku že pred samo športno soboto vabil transparent pri izlivu Sopote v Savo. V osrednjem športnem objektu v Radečah so se v mini rokometu pomerili dečki, ki so tekmovali v treh starostnih kategorijah (2008, 2009 in 2010) ter deklice starostne kategorije 2008, skupno se je na parketu skozi 87 odigranih tekem medsebojno pomerilo kar 44 ekip.

Zajčkov rokometni turnir Na Zajčkovem turnirju, ki je potekal osmič, so sodelovali rokometaši iz 16-ih različnih klubov: RD Alples Železniki, RK Celje Pivovarna Laško, RK Dobova, RK Dol TKI Hrastnik, RK Dulje – Radovljica, RD Herz Šmartno, RK Jeruzalem Ormož, RK Krško, RK Mokerc – Ig, RK Radeče Papir Nova, RD Rudar, RK Pomurje, RK Sevnica, RK Velika Nedelja in RŠ Vučići iz sosednje Republike Hrvaške, v dekliški konkurenci pa so nastopile rokometašice ŽRK Krka Novo mesto, RK Sevnica in RŠ Zagorje.

Sodelujoči otroci na turnirju so prejeli spominske kolajne, posamezne ekipe s trenerjem na čelu pa so se razveselile tudi darilne vrečke sponzorjev turnirja. Športna sobota se je uradno zaključila kmalu po 16. uri, ko je v sklepnem delu rokometnega srečanja potekala razglasitev rezultatov.

V kategoriji deklic 2008 je bila najboljša ekipa RŠ Zagorje, med dečki 2008 so prvo mesto osvojili člani RŠ Vučići, kateri so se kot najboljši izkazali tudi v starostni kategoriji 2009, med dečki 2010 pa je slavila ekipa RK Dol TKI Hrastnik 2. Izbrane so bile tudi »NAJ PETERKE« v vsaki kategoriji, kamor so se uvrstili najbolj borbeni rokometaši in rokometašice, ki so odločilno pripomogli k dobremu rezultatu svoje ekipe. Po vzoru turnirjev preteklih let so se perspektivni rokometaši lahko tudi letos preizkusili v igri natančnosti strelov na gol, poimenovani Zajčkov met – priznanje je šlo v roke RK Velika Nedelja. K uspešni izvedbi 8. Zajčkovega turnirja so največ pripomogli prizadevni organizatorji iz RK Radeče Papir Nova, ki so skrbeli za tehnično-administrativni del, za hrano in pijačo za nastopajoče na turnirju kot tudi njihove navijače ter za vse potrebno, da je dogodek potekal gladko. Za navihano vzdušje pa ni manjkala niti med mladimi rokometaši poznana maskota Zajček – ta je radodarno delil sladke dobrote mednje.

Rokometna sobota ni predstavljala toliko usmerjenosti k rezultatom kot pridobivanje novih izkušenj, novih poznanstev in ustvarjanje zdravega, športnega duha v priljubljeni športni panogi udeležencev – rokometu.

Doroteja Jazbec
Foto: D.J., arhiv RK RPN

radeče
rokomet
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja