Skip to main content
V Posavju 5.9° C Torek, 23. 2024
19.09.2019
10:15
Foto: arhiv ePosavje
Slovenska rekorderka v metu kladiva Barbara Špiler se je po nekajletnem premoru vrnila v atletsko metališče. Med 27. septembrom in 6. oktobrom bo nastopila na svetovnem prvenstvu v Dohi.

Barbara Špiler v metu kladiva

Barbara Špiler, ki je osvajala odličja na velikih tekmah v mladinskih konkurencah - bila je tudi mladinska svetovna podprvakinja, se je v metu kladiva na veliko tekmo vrnila po materinstvu. "Sedemindvajsetletna brežiška atletinja je bila vesela že, ko je prišla med potnike za svetovno prvenstvo, zato tja potuje sproščeno," pravijo na Atletski zvezi Slovenije.

Šutejeva glavni adut

Na prvenstvo potujejo še Tina Šutej (skok s palico), Martina Ratej (met kopja), Maruša Mišmaš (tek na 3000m z zaprekami), Maja Mihalinec (tek na 200m), Anita Horvat (tek na 400m) in Maruša Černjul (skok v višino).

Cilj reprezentance: Ena do dve uvrstitvi v finale

Cilj reprezentance je eno do dve finalni uvrstitvi ter preboji v polfinale v tekih. Večina, ki bo nastopila na tem SP, je imela uspešne sezone, posebej Šutejeva, ki sodi v sam svetovni vrh,” je pred odhodom napovedal predsednik strokovnega sveta pri Atletski zvezi Slovenije Vladimir Kevo.

(bš)

atletika
brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja