Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
01.09.2020
13:35
Benjamin Teraš, MRD Dobova
Grafika: ePosavje.com
V sredo se s tekmo med Trimom Trebnje in Koprom začenja nova sezona 1. slovenske rokometne lige. Dobovčani v petek gostujejo v Ormožu in trener Teraš je pred sezono optimističen.

Okrepljeni Dobovčani v petek začnejo z novo sezono

V petek s sezono začnejo v Ormožu

BREŽICE Dobovski rokometaši bodo v petek v Ormožu odprli letošnjo novo sezono 1. slovenske rokometne lige. Pred začetkom nove sezone so se v Dobovi okrepili z več novinci, iz Krškega so tako prišli vratar Jure Blaževič, srednji zunanji igralec Patrik Glaser in desni zunanji igralec Andraž Dragan. Iz Škofje Loke je prišel levokrilni igralec Alen Šibanc, krožni napadalec Matej Košir pa iz Ivančne Gorice.

Dobovčani lani v Ligi za prvaka

Na Rokometni zvezi Slovenije so v torkovem popoldnevu pripravili spletno konferenco s trenerji vseh štirinajstih slovenskih klubov, na kateri je več o prihajajoči sezoni povedal trener dobovskih rokometašev Benjamin Teraš. Teraš je lani s svojimi fanti pripravil pravo odkritje sezone, ko so si obstanek v sezoni zagotovili že v prvem delu sezone in se uvrstili v ligo za prvaka.

"V prvi vrsti si želim, da bi tekmovanje potekalo nemoteno"

"Upam, da se dvorane kmalu odprejo"

"V prvi vrsti bi si želel, da naše tekmovanje poteka nemoteno in s čim manj težavami glede na nastalo situacijo in da imamo vsi čimbolj enakovredne pogoje. Želim si, da bodo lahko igralci trenirali, trenerji opravljali svoj posel in da se kmalu tudi odprejo dvorane za naše navijače," je v popoldanskem klepetu s trenerji na Facebook strani Rokometne zveze Slovenije povedal trener Dobovčanov Benjamin Teraš.

"Mislim, da bo liga izredno izenačena"

O rezultatih Teraš težko napoveduje. "Tudi mi smo dodobra spremenili ekipo in bomo potrebovali nekaj časa. Že v prvem krogu odhajamo na neugodno gostovanje k Jeruzalemu. Domačini so zelo kvalitetna ekipa. Mislim, da bo liga izredno izenačena," ob tem dodaja Teraš.

"Za nas bo vsaka tekma najpomembnejša"

Od svojih igralcev pričakuje delo na treningi in napredek iz tekme v tekmo. "Za nas bo vsaka tekma najpomembnejša, vsaka naslednja tekma je glavna, poskusili bomo pustiti čimboljši vtis."

(bš)

rokomet
brežice
dobova
video

Pridružite se nam

Novice iz Posavja