Skip to main content
V Posavju 4.2° C Petek, 26. 2024
17.05.2019
08:27
Foto: arhiv Matica Močnika
Matic Močnik in Jakob Močnik sta minulo nedeljo odlično tekmovala in dosegla odlične rezultate
na prvem letošnjem in že 18. zaporednem tradicionalnem triatlonu na Ptuju,tekmovanje je štelo
tudi za pok

Brata Močnik odlična na triatlonu na Ptuju

Matic tretji absolutno, drugi med starejšimi mladinci

Matic Močnik je osvojil 3. mesto v absolutni konkurenci, v svoji kategoriji starejših mladincev je osvojil 2. mesto (s časom 0:56,26), zza drugo uvrščenim Jan Škrjancem je zaostal le 33 sekund, za prvo uvrščenim Domen Dornikom je zaostal le minuto in 31 sekund.

Verjel sem vase in vedel, da zmorem in ta nastop je to potrdil in poplačal ves letošnji vložen trud, ob vseh težavah s tekaškimi poškodbami in pokazal, da se vračam. Tekma je pokazala, da sem ponovno na pravi poti, k vrhu. Veselim se naslednjih tekmovanj, že naslednji teden me čaka mednarodni plavalni miting v Banja Luki, kjer odpotujem skupaj s svojim Plavalnim klubom Celulozar, nakar sledi državno prvenstvo v akvatlonu na domačem terenu in sicer v Brestanici. Prva tekma v sklopu evropskega triatlonskega pokala pa je na sporedu v začetku julija in sicer v Ohridu. Čez poletne počitnice ne bo počitka, saj me v začetku avgusta čaka združeno državno prvenstvo v plavanju, glavne evropske triatlonske tekme pa so na sporedu v septembru.

Matic Močnik

Jakob četrti med mlajšimi mladinci

Jakob Močnik je osvojil 13. mesto v absolutni konkurenci, v svoji kategoriji mlajših mladincev je osvojil 4. mesto (z časom 1:00, 36). Kljub nekoliko slabšemu vremenu je štart šprinta stopilo skupaj 60 tekmovalcev v moški konkurenci in 14 tekmovalk v ženski konkurenci, med njimi ni manjkalo trenutno najboljših v slovenskem prostoru v olimpijskih in sprint razdaljah, saj triatlon v Ptuju ponuja enkratno priložnost za preizkus triatlonske forme na začetku sezone, pred pomembnimi evropskimi tekmovanji pod okriljem svetovne triatlonske organizacije ITU, kjer bosta Matic in Jakob letos tudi tekmovala in nabirala točke za evropski pokal.

Triatlon Ptuj je bil moj prvi preizkus sprint triatlon razdalje 750 metov plavanja, 20 kilometrov kolesa in 5 kilometrov teka, moram priznati, da je bilo zelo naporno, ker še nisem vajen teh daljših razdalj tekmovanj. A vseeno sem zelo zadovoljen z nastopom oziroma 13. mestom v absolutni razvrstitvi in 4. mestom v svoji kategoriji.

Jakob Močnik

(bš)

triatlon

Pridružite se nam

Poglejte tudi