Skip to main content
Četrtek, 28. marec 2024
17.12.2019
08:48
Regijski turnir na Senovem
Foto: OD Brestanica
Decembrsko razigrane odbojkarice so se v soboto, 14. decembra 2019, zbrale na OŠ XIV. divizije Senovo, kjer je potekal Regijski turnir v kategoriji starejših deklic.

Regijski turnir v odbojki

SENOVO Na turnirju je sodelovalo šest ekip OK Karlovec, ŽOK Novo mesto 1, ŽOK Novo mesto 2, ŽOK Novo mesto 3, POK Krško, OD Brestanica. Dekleta so igrala na dveh igriščih, na vsakem po tri tekme v dveh skupinah vsak z vsakim. Turnir so pripravili z namenom nabiranja tekmovalnih izkušenj, dekleta so igrala, se družila in to predvsem pod bolj sproščenimi pogoji kot v sklopu turnirjev na državnih prvenstvih, kjer udeleženke nastopajo.

"Turnirji v takšni obliki so več kot dobrodošli"

Turnirji v takšni obliki so, tako organizatorji, več kot dobrodošli v tej starostni skupini, saj je ravno tukaj velik preskok med malo odbojko, ko igrajo na manjšem polju in z manj igralkami, kot pa v selekciji starejših deklic, ko dekleta preidejo na veliko polje, drugačno žogo in igro šestih igralk. "Ne gre zgolj za zmago, ampak za potrebne informacije in izkušnje, ki so več kot dobrodošle v tej starosti," dodajajo organizatorji.

(bš, ep)

odbojka
krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja