Skip to main content
Četrtek, 28. marec 2024
16.12.2019
11:14
Pia Srpčič in Sara Sčuri
Foto: Strelski klub Brežice
Brežičanka Pia Srpčič kadetinja leta 2019, od klubov jugovzhodne regije plaketi za ekipne rekordne dosežke še mladim Brežičankam in Leskovčanom.

Brežičanka Pia Srpčič kadetinja leta 2019

DOMŽALE Na prireditvi Strelec leta je v Dobu pri Domžalah Strelska zveza Slovenije pretekli teden podelila nazive in plakete najboljšim športnim strelcem v letu 2019.

Prestižni naziv je v kategoriji kadetinj letos pripadel Brežičanki Pii Srpčič, za katero je res zelo uspešna sezona. Poleg tega, da je postala državna kadetska prvakinja z zračno pištolo, je osvojila še 2. mesto z malokalibrsko pištolo, bila druga posamezno in prva ekipno v kadetskem ligaškem tekmovanju za Pokal Slovenije ter bila kar dvakrat udeležena pri ekipah, ki sta dosegli nova država ekipna rekorda. Z Brežičankami pri kadetskem ter z reprezentanco Slovenije pri mladinskem državnem rekordu. Drugo mesto v točkovanju za kadetinjo leta je pripadlo še eni Brežičanki, Sari Ščuri. V točkovanju za najboljšega mladinca je Brežičan Anže Gmajnič pristal na 3. mestu.

Fotogalerija (Foto: Strelski klub Brežice):

V Posavje tudi dve plaketi za državna rekorda

V Posavje sta romali tudi plaketi za dosežene nove državne rekorde v letu 2019. Rekordno mejo je že drugič v zadnjih letih uspelo premakniti brežiškim kadetinjam v postavi Pia Srpčič, Sara Ščuri in Nasiha Žilić, v novi kategoriji, pionirji zračna pištola, pa bodo za vse čase pod prvi državni rekord podpisani Leskovčani Vid Štefanič, Matija Felicijan in Timotej Sršen. Pia Srpčič in Sara Ščuri sta bili kot članici slovenske reprezentance soudeleženi tudi pri ekipnem mladinskem državnem rekordu.

ES

strelski klub brežice
fotogalerija
brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja