Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
19.04.2021
12:31
Brežičanke na pripravah na Mariborskem Pohorju
Foto: Fight club Shony
Od petka do nedelje so se štiri članice Fight Cluba Shony odzvale povabilu Karate zveze Slovenije na priprave državne reprezentance, ki so potekale pri Mariborskem Pohorju.

Ana Sever, Saša in Tjaša Petković ter Ela Petan

BREŽICE Priprave so del izbornega procesa za nastop na mladinskem in kadetskem evropskem prvnestvu, ki bo avgusta v mestu Tampere na Finskem.

Poleg Ane Sever, Saše Petković in Ele Petan, katere so pri Olimpijskem komiteju Slovenije kategorizirane kot športnice perspektivnega (E. Petan) in mladinskega razreda (S. Petković, A. Sever), je tokrat vabilo prejela še Tjaša Petković, ki bo letos dopolnila 14 let in bo lahko začela barve Slovenije zastopati na uradnih tekmovanjih EKF (Evropske karate zveze) in WKF (svetovne karate zveze), ki je tudi članica MOK-a in uradna olimpijska disciplina.

Brežičanke, Karate klub Brežice

Nehvaležno leto so izkoristile za treninge

"Dekleta so se na pripravah odlično odrezala, kar ni presenetljivo, saj so zadnje, za športnike izjemno nehvaležno leto, izkoristile za vesten in trd trening, ki je pokazal velik napredek, tako v fizičnem, kot v tehničnem smislu," so še sporočili iz kluba.

Naslednji vikend tekma v Šenčurju pri Kranju

Dekleta se že veselijo prvih tekmovanj, prva preizkušnja jih po dolgem času čaka že naslednji vikend v Šenčurju pri Kranju, ko bodo nastopili na prvi tekmi za Pokal Slovenije.

(eP)

borilni športi
brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja