Skip to main content
Petek, 29. marec 2024
08.04.2019
13:48
Foto: KKK Čatež
Minulo sobote je Kajak kanu klub Ljubljana skupaj s Kajakaško zvezo Slovenije organiziral državno prvenstvo na divjih vodah v klasičnem spustu. Čateški kajakaši so odlično začeli novo sezono.

Na štartu 52 tekmovalcev Start je bil v vasi Piškovca pri Bledu. Cilj pa v kampu Šobec. Na 4km dolgi progi na Savi Dolinki je tekmovalo 52 tekmovalcev z Slovenije, Hrvaške in Avstrije. Tekma je štela tudi izbor tekmovalcev za slovensko reprezentanco.

Vid, Maj, Hana Člani Kajaka kanu kluba Čatež so tudi letos pokazali, da sodijo v vrh slovenskega kajaka na divjih vodah. Vid Oštrbenk je v kategoriji K1 mladinci že četrtič zapored osvojil naslov državnega prvaka in tako pokazal pripravljenost pred naslednjo izbirno tekmo, ki bo prihodnji konec tedna v Osilnici na reki Kolpi. Maj Oštrbenk je osvojil tretje mesto v kategoriji mladini kanu. Hana Iljaš je bila med mladinkami šesta.

Čeprav spust ni moja glavna disciplina, sem se potrudil in četrtič zapored osvojil naslov državnega prvaka. Pred mano so še dve izbirni tekmi v šprintu, kjer sem lani bil evropski podprvak. Letos so moji cilji tudi visoki.

Vid Oštrbenk

Še dve izbirni tekmi za reprezentanco Mladince čakate še dve izbirni tekmi za reprezentanco na divjih vodah, ki se bo letos konec julija udeležila svetovnega prvenstva v Banja Luki na reki Vrbas.  ''Čeprav spust ni moja glavna disciplina, sem se potrudil in četrtič zapored osvojil naslov državnega prvaka. Pred mano so še dve izbirni tekmi v šprintu, kjer sem lani bil evropski podprvak. Letos so moji cilji tudi visoki,'' je po tekmi izjavil Vid Oštrbenk.

KKK Čatež
Mitja Oštrbenk

brežice
kajak kanu klub čatež
fotogalerija

Pridružite se nam