Skip to main content
V Posavju 7.1° C Četrtek, 25. 2024
06.10.2020
09:43
Badminton klub Pišece
Foto: Badminton klub Pišece
Člani Badminton kluba Pišece so vse bližje prvim štirim ekipam, ki bodo v zaključne boje za uvrstitev v prvo slovensko badminton klub. To bi za pišečki klub pomenil velik korak naprej.

Pišečani še korak do uvrstitve v zaključne boje za 1. slovensko badmitonsko ligo

PIŠECE V soboto je članska ekipa Badminton kluba (BK) Pišece v postavi Toni Hotko, Matija Hranilovič, Petra Oreč, Andrea Kralj, Urša Trbežnik (v rezervi pa so David Ilinčič, Dejan Mikuš, Domen Rožman, Gregor Stermecki in Maja Sušin Donevski) premagala tako ekipo BK Branik Maribor mladi kot ekipo BK Ljubljana in tako zavzela prvo mesto na lestvici.

Infarktna končnica tekme z Ljubljančani

Kot pravi trener Tadej Škof, je ekipa z dvema zmagama naredila šele prvo stopničko za uvrstitev v prvo slovensko badmintonsko ligo. Prva tekma proti ekipi Ljubljane se je končala s tesnim izidom 3:2 za BK Pišece. Zadnja igra mešanih dvojic para Hranilovič - Oreč proti Trobec - Jordan je odločala o zmagi. Ta tekma se je končala z rezultatom 22-20, 19-21 in 19-21. Druga tekma proti ekipi BK Branik mladi, ki zasedajo zadnje mesto na lestvici, pa je bila zgolj formalnost.

Fotogalerija (Foto: Badminton klub Pišece):

Konec decembra odločitev o potniku v 1. ligo

Predtem še tekma z Lendavčani

Zadnja dva kroga bosta potekala v prvem decembrskem vikendu. Ekipa BK Pišece se bo za prvo mesto v prvem delu pomerila z ekipo BK Mladost Lendava. V soboto, 20. decembra, pa bodo v Zgornji Kungoti odločali o potniku v prvo slovensko badmintonsko ligo. To je cilj, ki si ga je za letošnjo sezono zadal tako trener prve ekipe kot tudi predsednik kluba Tadej Škof. S tem bi si priredili največje darilo za dvajsetletnico kluba, ki jo bodo praznovali v naslednjem letu.

(bš)

brežice
badminton klub pišece
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja