Skip to main content
Petek, 29. marec 2024
03.06.2020
19:41
Badminton turnir v Rogaški Slatini
Foto: Badminton klub Pišece
V Rogaški Slatini je bil v soboto prvi turnir po novih pravilih, ki jih imajo v športu. Organizator turnirja je bil Badminton klub Pišece in skupina posameznikov z Boštjanom Škorjem na čelu.

Člani Badminton kluba Pišece na turniju v Rogaški Slatini

ROGAŠKA SLATINA Tekmovanja se je lahko udeležilo zgolj določeno število igralk in igralcev iz BiH, Hrvaške in Slovenije. Vstop v dvorano je bil dovoljen samo igralcem v maskah ter vodstvenim delavcem turnirja. Kot je povedal David Ilinčič, igralec BK Pišece, "je to kot nov šport." Da bi bil turnir zelo obiskan, je bilo jasno že iz prijav, a žal vseh igralk in igralcev niso sprejeli.

Od posavskih igralcev se je najboljše odrezal Toni Hotko, ki je skupaj z Matijo Hranilovičem zmagal turnir v kategoriji moških dvojicah. Toni pa je osvojil še drugo mesto v kategoriji mešanih dvojic skupaj z Andrejo Kralj. David Ilinčič, Dejan Mikuš, Domen Rožman (BK Pišece) in Gregor Božič (BK Brežice) so igrali v kategoriji moški posamezno ter žal obstali v skupinskem delu. Veliko zanimanja je bilo tudi za po turnirski del, saj se je večina igralk in igralcev odločila, da vikend preživi v Rogaški Slatini ali njeni okolici, kar so bili najbolj veseli lokalni turistični delavci.

Fotogalerija (Foto: Badminton klub Pišece):

Julija turnir v Brežicah

"Upamo, da je bil to le eden od turnirjev, na katerem smo imeli določena pravila in da se bo kmalu vrnil nekakšen novi-stari odnos do turnirjev. Naslednji velik turnir, ki se bo odvijal v naši bližini oziroma ga bo organiziral BK Pišece bo v soboto, 4. julija, v Brežicah,  kjer bo potekal 8. turnir bratstva in enotnosti v sklopu ADA badminton lige," so še sporočili iz Badminton kluba Pišece.

(eP)

badminton klub pišece
brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja