Skip to main content
Četrtek, 28. marec 2024
19.11.2019
10:34
Karate klub Brežice v Ljubljani
Foto: Karate klub Brežice
V soboto, 16. novembra 2019, je v Ljubljani potekal močan mednarodni karate turnir Ljubljana Open 2019, ki se ga je udeležilo kar 769 tekmovalcev iz 14-ih držav.

Člani Karate kluba Brežice na tekmovanju v Ljubljani

LJUBLJANA Karate klub Brežice je zastopalo 8 tekmovalcev, ki so osvojili 3 kolajne - po eno vsake barve. V dopoldanskem delu tekmovanja so se pomerili kataši. Maja Lakner je skupaj z Majo Lazanski nastopila v kategoriji mlajših kadetinj (8. – 3. kyu), kjer se je pomerilo 12 tekmovalk. Luka Cicvarić je nastopil v kategoriji dečkov absolutno, kjer se je za kolajne borilo kar 34 tekmovalcev. Saša Petković je nastopila v kategoriji mlajših kadetinj, ki je štela 20 tekmovalk, Ela Petan pa v kategoriji kadetinj, kjer je bilo prijavljenih kar 35 tekmovalk. Maja Lakner je bila prvi krog prosta, nato je pa v naslednjima dvema krogoma premagala nasprotnici z močnima izvedbama kat Gekkisai Ni in Gekkisai Ichi ter si je z rezultatoma 5:0 in 3:2 priborila zlato odličje.

Ela Petan je svoje nastope v katah začela odlično, saj je prvi nasprotnici premagala brez izgubljene točke (5:0), v četrt finalu je z rezultatom 3:2 premagala Noemi Corragio iz Italije, vendar je v polfinalu z rezultatom 0:5 morala priznati premoč kasnejši zmagovalki turnirja, Ingi Grgić iz Hrvaške. V repasažnem boju je Ela premagala Katjo Horvatič iz Radvanj z rezultatom 4:1 in si tako priborila bronasto odličje v katah.

Fotogalerija (Foto: Karate klub Brežice):

Saša Petković je bila prvi krog prosta, nakar je z rezultatom 4:1 premagala nasprotnico iz KK Radgona, v četrtfinalu je pa žal izgubila (0:5) od tretje uvrščene Luce Olah Hajna iz Mađarke in tako zaključila tekmovanje brez možnosti boja za kolajno. Maja Lazanski in Luka Cicvarić tokrat nista imela športne sreče in sta tekmovanje zaključila brez vidnejših uvrstitev. Na zelo močnem turnirju v Ljubljani je nastopilo tudi 5 brežiških borcev, ki so z odličnimi boji zabeležili zavidljive rezultate. Najbolje se je pri kadetinjah do 54 kg odrezala Ela Petan, ki se je prek Dizdarevićeve (BiH), Rattalejeve (AUT) in Lipcseyeve (HUN) prebila v polfinale, kjer se je srečala s staro domačo konkurentko Tiso Jernejo Brezovnik (SLO). S taktično dovršeno borbo in veliko borbenostjo je Ela slavila s 3:0 in se uvrstila v veliki finale ter vnovič dokazala, da sodi med najboljše v tem delu Evrope. Finale se žal ni izšlo po načrtih, vsekakor pa je srebrna medalja velik dosežek in velika nagrada za vsakodnevni trud.

V začetku decembra v Brežicah Balkansko prvenstvo za kadetinje

Za veliko presenečenje turnirja je pri kadetih do 52kg poskrbel Jaka Cerjak, ki se je prek Puhra (GER) in odsotnostjo Rafija (Bangladeš) v četrtfinalu pomeril s kasnejšim zmagovalcem Crippojem (ITA). Borba se je končala z 0:0, sodniki pa so s 4:1 v polfinale uvrstili nasprotnika. V repasažu je Jaka s 4:0 premagal Pappadopolusa iz Grčije, za bronasto medaljo pa je klonil proti Šehiću in se moral zadovoljiti s 5. mestom, kar je zagotovo izjemen uspeh za fanta, ki ima zaenkrat še zelo malo izkušenj na tekmovanjih tako visokega ranga. Pri mlajših kadetinjah do 45kg je odlično začela Tjaša Petković, ki je v prvem krogu z 2:0 premagala Radovanovo iz Hrvaške, v drugem krogu z 2:0 Kokoshejevo iz Ukrajine, z enakim rezultatom pa je v četrtfinalu klonila proti Busejevi iz Avstrije, kateri se žal ni uspelo uvrstiti v finale. Repasaža žal ni bilo, vseeno pa je Tjaša lahko upravičeno ponosna na končno 7. mesto. Saša Petković je barve kluba zastopala pri mlajših kadetinjah nad 50kg in kot vedno pokazala veliko srce. V prvem krogu se je pomerila z Pušico iz Srbije, jo brezkompromisno napadala, 4x premočno udarila v glavo in bila žal diskvalificirana. Saša je nedvomno ena tistih bork v klubu, ki najbolj gara, ima veliko športno srce, zato bo o njej še zagotovo slišati veliko lepega. Ana Sever se je pri kadetinjah nad 54kg pomerila s Pappovo iz Madžarske in tekmovanje žal zaključila v prvem krogu. Naše člane že prihodnjo soboto čaka nastop na državnem prvenstvu do 21 let, sledi mednarodni turnir v Trbovljah, začetek decembra pa bosta Ana Sever in Ela Petan z državno reprezentanco nastopili na Balkanskem prvenstvu za kadetinje, ki bo v brežiški športni dvorani.

Karate klub Brežice

karate klub brežice
brežice
fotogalerija

Pridružite se nam