Skip to main content
Četrtek, 28. marec 2024
21.10.2020
17:47
COVID-19 ukrepi
Foto: arhiv ePosavje
Na Rokometni zvezi Slovenije so zaustavili vsa tekmovanja, razen 1. slovenske moške in ženske rokometne lige. Nogometaši v 2. SNL in malonogometaši bodo nadaljevali s prvenstvom.

COVID-19 ukrepi in šport v Sloveniji

Rokomet

KRŠKO Rokometna zveza Slovenije bo s četrtkom, 22. oktobra 2020 zaustavila vsa rokometna tekmovanja, z izjemo Lige NLB in 1. A državne rokometne lige za ženske. "Začasna prekinitev tekmovanj velja do preklica," pravijo v sporočilu. Tako bodo zaenkrat počivali rokometaši v 1. B slovenski rokometni ligi, ki so minuli vikend odigrali le dve od šestih tekem. Štiri srečanja so bila preložena prav zaradi pojava virusa v ekipah. V 1. B slovenski rokometni ligi so krški rokometaši odigrali vsa štiri srečanja v letošnjem poteku prvenstva, Sevničani in Brežičani pa tri tekme.

Nogomet

Brežičani in Krčani v 2. SNL ter Sevničani v 1. SFL igrajo dalje

Pod okriljem Nogometne zveze Slovenije bodo v skladu z odlokom nadaljevali štiri tekmovanja, vsa pa bodo brez gledalcev. Ob natančnem upoštevanju priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje za preprečevanje in zajezitev okužbe s COVID-19 se bodo in brez prisotnosti gledalcev nadaljevala prvenstva v Prvi ligi Telekom Slovenije, 2. SNL, 1. slovenski ženski ligi in 1. slovenski futsal ligi. Brežiški in krški nogometaši bodo tako nadaljevali z igranjem v 2. slovenski nogometni ligi, sevniški malonogometaši pa v 1. slovenski futsal ligi. 

Koledar tekmovanj bo znan kasneje

Koledar vseh tekmovanj, ki so do nadaljnjega prekinjena, ter morebitne spremembe tekmovalnih sistemov bodo znane naknadno po tem, ko bo znano, kdaj se tekmovanja lahko nadaljujejo.

Odbojka

Za 14 dni prekinili vsa tekmovanja

Na Odbojkarski zvezi Slovenije so kljub možnosti, da bi na podlagi Odloka o začasnih omejitvah pri izvajanju športne dejavnosti lahko nadaljevali s tekmovanji v prvi slovenski odbojkarski ligi, sprejeli odločitev, da za obdobje dveh tednov prekinejo vsa tekmovanja. "Na OZS bomo skrbno spremljali situacijo in razmere v državi in odbojkarskih klubih ter na podlagi le-teh sprejemali nadaljnje odločitve, seveda v skladu z odloki Vlade Republike Slovenije ter navodili Nacionalnega inštituta za javno zdravje in Ministrstva za šolstvo, znanost in šport," pravijo v sporočilu.

(bš)

koronavirus
krško
brežice
sevnica
nogomet
rokomet

Pridružite se nam