Skip to main content
Petek, 29. marec 2024
20.04.2019
13:39
Foto: MRD Dobova
Z zmago proti Dolu so dobovski rokometaši vse bližje obstanku v 1. ligi! Po nekoliko slabšem drugem polčasu, je zmaga vseeno ostala v dobovskih rokah. Poročilo s tekme v Hrastniku v nadaljevanju.

RK Dol TKI Hrastnik : MRD Dobova
28:31 (11:14)

RK Dol TKI Hrastnik:
Seme, Brilej 6, Klepej 6, Ajdari 4, Grušovnik, Pintar, Bauerheim 1, Gospodarič, Hribšek 6, Ramič 2, Ribič, Jakopič, Simončič, Nunčič, Cigler, Koprivc 3 Trener: Aleš Sirk.

MRD Dobova:
Delić, Dular, Markušić 9, Kovacs 2, Leben, Polutnik, Humek, Bura 3, Jazbec, Zavodnik 3, Krnc 1, Šušnjara 1, Kunst 1, Sintič 2, Hotko 2, Novak 7 Trener: Damjan Radanovič.

Sedemmetrovke:
RK Dol TKI Hrastnik 5(6), MRD Dobova 3(3)

Izključitve:
RK Dol TKI Hrastnik 8 min, MRD Dobova 8 min.

Polčas 11:14 Tekmo so v napadu otvorili Dolani. Prvi so zadeli domačini, vendar smo se hitro priključili in prešli v vodstvo. Po nekaj tehničnih napakah so v 21. minuti Dolani prevzeli vodstvo, vendar pa slednje ni dolgo trajalo. Z dvema zaporednima goloma smo bili v 22. minuti zopet v prednosti, z rezultatom 10:11. Dobro sta se izkazala oba vratarja, tako na domači kot tudi dobovski strani, saj sta zbrala vsak 7 obramb. Od tega je naš Tiki obranil tudi eno najstrožjo kazen. Pred koncem so nekaj žog izgubili tudi Dolani in naši fantje so jih izkoristili ter polčas zaključili s prednostjo 11:14.

Ob koncu 28:31 Drugi polčas smo slabo začeli. Po desetih minutah so gostje dobivali drugi polčas 7:5 in tako nevarno zmanjšali svoj zaostanek. Slednjega jim je v 52. minuti uspelo izenačiti in morali smo se zbrati, kajti zmaga je bila nujna. Zasavci so naposled le naredili nekaj napak, ki smo jih izkoristili in se znova oddaljili, najprej z minimalno prednostjo nato pa še povečali vodstvo. Dve pomembni točki smo slavili z rezultatom 28:31.

"Pričakovali smo težko tekmo. Cel teden smo se pripravljali na nasprotnika, vendar nismo realizirali trenerjevih napotkov, v obrambi nismo bili gosti tako da lahko samo čestitam Dobovi za zmago."

Domen Hribšek, RK Dol TKI Hrastnik

"V prvem polčasu bi se lahko odlepili na večjo razliko vendar smo zgrešili nekaj lahkih strelov. V drugem polčasu smo slabo začeli in Dolani so se dobro ubranili ampak nam je na koncu uspelo zmagati in osvojiti pomembni točki."

Žan Krnc, MRD Dobova

MRD Dobova

brežice
dobova
rokomet
mrd dobova

Pridružite se nam

Novice iz Posavja