Skip to main content
V Posavju 7.1° C Četrtek, 25. 2024
19.09.2019
07:33
Foto: AK Radeče
V soboto in nedeljo, 7. in 8. septembra, je v Slovenj Gradcu potekal Atletski pokal Slovenije za mladince, na katerem so nastopili tudi člani Atletskega kluba Radeče.

Dve medalji Aljažu Renku v Slovenj Gradcu

SLOVENJ GRADEC Pravico nastopa je imelo dvanajst najboljših v svojih disciplinah, med njimi sta za Atletski klub Radeče nastopila Lea Martinšek in Aljaž Renko. V soboto sta imela oba nastop na 1.500 m. Lea Martinšek je osvojila 5. mesto, kar je glede na poletno pavzo predstavlja dober nastop. Med mladinci je Aljaž Renko osvojil 3. mesto. Prvi trije so v zadnjem krogu tekli na polno in je bilo pomembno, na katerem mestu se je zgodil vstop v zaključek teka. Kljub temu je Aljaž nastopil odlično. Drugi dan je nastopil samo Aljaž Renko in v teku na 3000 m z zaprekami osvojil drugo mesto. Tu je imel obilo smole, saj je vodil celo tekmo, potem pa na zadnji zapreki nespretno doskočil in skoraj padel. Posledično je izgubil ritem teka ter tako v finišu tudi naslov pokalnega prvaka in zlato medaljo.

Fotogalerija (Foto: AK Radeče):

Aljaž je dokazal, da je v letošnji sezoni v izredni formi, saj je kljub nerodnemu pripetljaju osvojil drugo in tretje mesto na tekmi prvega septembrskega konca tedna. Pravico nastopa so sicer imeli še Nina Rman, ki zaradi bolezni ni nastopila, prav tako tudi Timi Povše ter Matija Rizmal, ki pa je bil odsoten zaradi udeležbe na šolskem - maturantskem izletu.

"Mladinci AK Radeče tako še naprej dokazujejo, da krojijo sam vrh slovenske atletike in konstantno osvajajo medalje na vseh državnih prvenstvih. Čestitke atletoma in njihovima trenerjema," zaključujejo v Atletskem klubu Radeče, od koder so novico o doseženih uspehih ponesli do medijev.

Doroteja Jazbec
Foto: AK Radeče

atletika
radeče
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja