Skip to main content
Četrtek, 28. marec 2024
27.03.2019
08:26
Foto: OD Brestanica
V soboto, 23. marca 2019 je v Brestanici potekal 2. krog turnirjev za mesta, ppoleg domače ekipe Kostak Elmonta so tekmovale še ekipe Calcit Volley iz Kamnika, ŽOK Šentvid II iz Ljubljane in Vital.

Prva tekma je potekala med domačo ekipo Kostak Elmonta in Calcit Volley. V začetku prvega niza domačinke niso pokazale veliko, saj so na ogrevanju gostje iz Kamnika s svojim zavidljivim znanjem ''pognale strah v kosti'' domačinkam. A na sredini niza so se domačinke le opogumile, se borile in igrale kot znajo. Rezultat se je okoli 15. točke izenačil in potekal je pravi boj za vsako žogo na obeh straneh in deklice so v tej starostni kategoriji prikazale znanje, ki ga pridobivajo v višjih selekcijah. Tako, da smo bili vsi prisotni navdušeni nad lepo igro na obeh straneh a na koncu so z nekaj lepimi akcijami le upravičile favoritinje turnirja deklice iz Kamnika in dobile niz z 25:20. Drugi niz do prav tako dobile gostje, saj domačo drugo četverko sestavljajo mlajše deklice, ki niso imele realnih možnosti proti visoko postavljenim Kamničankam. A se vseeno borile po svojih najboljših močeh.

Druga tekma je potekala med ekipama Žok Šentvid II in Vital Ljubljana I , kjer so po dokaj izenačenem boju tekmo dobile Vital Ljubljana z 2:1 v nizih.

Tretja tekma je nato potekala med zmagovalkama prvih dveh tekem, Calcit Volley in Vital Ljubljana I , slednje so Kamničanke odpravile z 25:8 in 25:12 v nizih in zasluženo osvojile turnir v Brestanici. Potekal pa je še boj za 2. mesto, kjer so se najprej na četrti tekmi pomerile domačinke Kostak Elmonta in ŽOK Šentvida II. Domačinke so najprej povedle z 25:11, nato so se mlajše zopet korektno borile a nato popustile in niz dobile gostje z 25:12, zadnji tretji niz in tako zmago pa zopet prva postava z 25:19 in končnih 2:1 v nizih.

Na zadnjo peto tekmo turnirja so se tako uvrstile domačinke kot zmagovalke med poraženkami in Vital Ljubljana I kot poraženke med zmagovalkami. Tudi tukaj je potekaj pravi boj z dolgimi točkami, saj so nepopustljive Ljubljančanke rešile prav vse žoge in tako je ravno zadnja tekma trajala najdlje, a sreča se je na koncu obrnila na domačo stran in ob bučnem navijanju na obeh straneh so se zmage z 2:1 v nizih z 25:21, 9:25, 25:21 veselile domačinke in se tako na treh tekmah veselile dveh zasluženih zmag.

OD Brestanica

krško
odbojka

Pridružite se nam