Skip to main content
V Posavju N/A° C Sobota, 20. april 2024
11.02.2021
08:21
Gregor Glas (desno), Foto: FIBA za KZS
Selektor članske košarkarske reprezentance Aleksander Sekulić je izbral imena 12 igralcev, ki bodo v Ukrajini nastopili v zadnjem ciklu kvalifikacij za EuroBasket 2022. Med izbranci je tudi Krčan.

Gregor Glas v članski košarkarski reprezentanci

KRŠKO Med izbranimi dvanajstimi igralci je tudi 19-letni Krčan Gregor Glas, sicer član ekipe Dynamic iz Srbije. Poleg Glasa so na seznamu še Jaka Blažič, Žiga Dimec, Alen Hodžić, Gregor Hrovat, Jan Kosi, Luka Lapornik, Jurij Macura, Blaž Mahkovic, Edo Murić, Luka Rupnik in Jan Špan.

Z Madžarsko in Ukrajino 

Slovenci bodo v 3. kvalifikacijskem ciklu odigrali dve tekme, v četrtek, 18. februarja ob 20. uri po slovenskem času bo na spored preložena tekma 4. kroga z Madžarsko, v redni tekmi 6. kroga pa bo dva dni pozneje, v soboto, 20. februarja, ob 15. uri po slovenskem času še tekma z Ukrajino.

Selektor Sekulić: "Verjamem, da bo pristop igralcev znova pravi"

"Za tokratni kvalifikacijski cikel smo sestavili podobno ekipo, kot smo jo imeli novembra, saj imamo do tekme proti Madžarski za pripravo na voljo le dobra dva dneva. Tako bo do izraza še posebej prišla uigranost ekipe in pa karakter ter pristop igralcev. Verjamem, da bo ta znova pravi in se bomo zbrali v dobrem vzdušju z veliko želje po dokazovanju," je pred odhodom v Ukrajino povedal selektor Sekulić.

"Tekmi sta kljub uvrstitvi za prvenstvo zelo pomembni"

"Vsekakor z igro želimo potrditi dobri novembrski predstavi. Ne glede na to, da smo na prvenstvo že uvrščeni, sta tekmi z vidika pridobivanja točk na Fibini jakostni lestvici zelo pomembni. Zahvalil bi se vsem klubom, ki so kljub natrpanim urnikom in situaciji glede koronavirusa igralcem prižgali zeleno luč za prihod v reprezentanco. Še posebej Cedeviti Olimpiji, ki ima v tokratni zasedbi kar pet igralcev," še dodaja selektor.

Kvaliifkacije za EP 2022, Skupina F

Četrtek, 18. februar 2021, ob 20. uri po slovenskem času
Slovenija : Madžarska (prenos na Kanalu A)

Redna tekma 6. kola:
Sobota, 20. februar 2021, ob 15. uri po slovenskem času
Ukrajina : Slovenija (prenos na Kanalu A)

(eP)

krško
košarka

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja