Skip to main content
Petek, 29. marec 2024
04.05.2019
16:33
Foto: ITU
Krčan Jaroslav Kovačič je odlično nastopil na svetovnem prvenstvu v dolgem triatlonu v španski Ponteverdi. Na severozahodu Iberskega polotoka se je povzpel na zmagovalni oder.

Jaroslav Kovačič tretji na svetovnem prvenstvu

Dolgi triatlon v Ponteverdi (Španija)

Jaroslav Kovačič je tekmo svetovnega prvenstva zaključil na tretjem mestu in z bronasto medaljo. Zlato medaljo je osvojil domačin Javier Gomez Noya, tudi srebrna medalja je ostala doma, do nje je priplavala, prikolesaril in pritekel Pablo Dapena Gonzalez.

Kako je potekal njegov nastop?

Krčan tekme ni začel najhitreje, plavalni del je končal na 13. mestu, s hitro menjavo pa je v kolesarski del vstopil z 8. mesta in z dobro minuto in pol za kasnejšim zmagovalcem Noyo. Po prvem krogu kolesarskega dela je zasedal 9., po drugem krogu 10. mesto in menjavo s kolesa v tek začel z 2. mesta. Po prvem krogu teka je padel na 6. mesto, še po tretjem krogu teka je bil na 5. mestu s 6:33 zaostanka za vodilnim Noyo, da bi nato v cilj pritekel kot tretji in zaostankom 6:23 minut za zmagovalcem.

Do bronaste medalje 7 sekund pred Dancem Hogenhaugom

Boj za bronasto medaljo je bil napet do zadnjega, saj je Kovačič po 5 urah 12 minutah in dveh sekundah v cilj pritekel vsega 7 sekund pred četrtim, Dancem Kristianom Hogenhaugom. Drugi Slovenec Denis Šketako je osvojil 14. mesto, Jure Majdič pa 28. mesto.

(bš)

krško
triatlon

Pridružite se nam

Novice iz Posavja