Skip to main content
Petek, 29. marec 2024
08.07.2019
07:46
Foto: Krosmintonska zveza Slovenije
Na 5. svetovnem prvenstvu je nova svetovna prvakinja v krosmintonu postala Jasmina Keber, ki je v finalu ugnala svojo varovanko, 17-letno Lori Škerl. Slednja je z Danajo Knez osvojila naslov prvakinj.

Jasmina Keber tretjič svetovna prvakinja v krosmintonu

BUDIMPEŠTA Slovenska ženska krosmintonska reprezentanca je na svetovnem prvenstvu v Budimpešti upravičila visoka pričakovanja s finalom, ki je minil popolnoma v slovenskih barvah.

Kebrova v finalu boljša od svoje varovanke

Slovenski tris igralk je v svojih skupinah nastopil suvereno in si priigral odlična izhodišča za zaključne boje. Presenetila je predvsem rekonvalescentka po dolgotrajni poškodbi hrbta Jasmina Keber z zmago nad vodilno igralko svetovne lestvice, Poljakinjo Marto Urbanik, katero je nato v osmini finala izločila Lori Škerl. Slednja bi z dobrimi 17-imi leti starosti lahko nastopila tudi še na mladinskem delu turnirja, a je z izjemnimi rezultati v zadnjem letu postala morda celo prva favoritinja svetovnega prvenstva. Slovenske igralke so suvereno odigrale tudi prvi del tekem na izpadanje, vse do četrtfinala, v katerem je proti Nemki Anni Hubert izpadla Danaja Knez, Škerlova se je v dveh podaljšanih igrah komaj rešila proti Japonki Abe, Kebrova pa je ponovno začutila bolečine v hrbtu in v solzah mukoma premagala Latvijko Paegle. Radečanka je nato v polfinalu še enkrat stisnila zobe in s taktično igro premagala Hubertovo, Škerlova pa je za zmago proti evropski prvakinji Čehinji Eliški Andrlovi ubranila tudi dve zaključni žogici.

Lori Škerl z Danajo Knez svetovna prvakinja v ženskih dvojicah

Finalni obračun najboljših slovenskih igralk je minil v znamenju močnih izmenjav igralk, znanih po izredno agresivni igri. Podoben slog igre obeh Slovenk ne preseneča, saj Škerlova že od svojega 10. leta dalje trenira prav pod vodstvom Kebrove, ki je prvi niz po sicer slabem začetku dobila z bolj zanesljivo igro z rezultatom 16:9. V drugem nizu sta se Slovenki izmenjevali v vodstvu, na koncu pa so prevladale izkušnje Kebrove, ki si je manjšo prednost priigrala v zaključku niza, katerega je za svoj tretji naslov svetovne prvakinje osvojila z rezultatom 16:13. Škerlova je naslovu svetovne podprvakinje dodala še naslov svetovne prvakinje v ženskih dvojicah, v katerih je v paru z Danajo Knez v finalu premagali Nemki Anjo Rolfes in Andreo Horn

Fotogalerija:

V moškem delu turnirja sta slovenske barve zastopala Jaša Jovan in Rok Hudoklin. Medtem ko je slednji nesrečno izpadel že v skupinskem delu tekmovanja, je Jovan z odlično igro napredoval vse do osmine finala, v kateri je nato moral položiti lopar pred odličnim Poljakom Marcinom Ociepo.

Po 14 mesecih odsotnosti s turnirjev zaradi poškodbe hrbta sem na svetovnem prvenstvu nastopila popolnoma sproščeno in brez pričakovanj, predvsem pa v upanju, da se mi poškodba ne ponovi. Prav zato dosežka kar ne morem dojeti, očitno bo treba prespati nekaj noči in urediti občutke, ki pa so malce tudi mešani, saj igrati proti klubskim soigralkam, ki so ti kot druga družina, nikoli ni prijetno.

Jasmina Keber po osvojenem naslovu svetovne prvakinje

V mladinskem delu turnirja so slovenske igralke in igralci osvojili 5 bronastih kolajn – Žak Kolenc v kategoriji dečkov do 14 let, Ana Marija Vintar v kategoriji deklet do 14 let, Tija Bervar in Eva Župevc v kategoriji deklet do 12 let, ter par Pika Rogelj / Hana Zorec v kategoriji dekliških dvojic.

Krosmintonska zveza Slovenije

radeče
fotogalerija

Pridružite se nam