Skip to main content
V Posavju 4.4° C Četrtek, 25. 2024
17.06.2019
13:49
Foto: Judo klub Krško
Judoisti so proslavili krški občinski praznik v telovadnici Šolskega centra Krško - Sevnica. Medtem ko so srednješolci v razredih pisali maturo, so se v drugem delu šole med seboj pomerili judoisti.

Judo turnir v Krškem

KRŠKO V soboto, 8. junija, smo organizirali prvo krško tekmovanje v judu. Obiskali so nas trenerji in otroci iz vse Slovenije, na primer iz Lendave, Maribora, Ljubljane, Žirov ter Črnomlja. Tekmovanja je bilo mednarodno, saj so se udeležili tudi tekmovalci iz tujih držav, na primer s Hrvaške in iz Avstrije. Na tekmovanju je kljub poletnemu času in številnim prireditvam ob koncu šolskega leta nastopilo več kot 120 tekmovalcev. Tekmovanje s ej začelo z uradnim delom starostnih kategorij U14 in U12

. Od Krčanov se je najbolje odrezal Enej Cvirn. S kar štirimi zmagami je stopil na najvišjo stopničko. Nick Bohorč je v finalu izgubil proti močnemu avstrijskemu tekmovalcu, kar pa je vseeno zadostovalo za srebro. Srebro so osvojili še Vid Pleterski, Marija Marinčič in Tjaž Pešič. Endrit Shurdaj je bil tretji. Blizu stopničk so končali tekmovanje Kevin Mrgole, Jaka Žarn in Adis Jusić. V kategoriji cicibank in cicibanov smo bili veliko bolj uspešni. V zanimivih borbah z vrstniki so Krčani osvojili pokal za najboljšo ekipo starostnih kategorij U10 in U8. K temu so prispevali tekmovalci Anže Arh, Žan Bajc in Manca Pleterski, ki so osvojili zlato. Srebrne medalje so prejeli Lucija Colner, Bor Dimc, Aleks Dolinšek, Luka Kljun, Jaša Kukovičič, Ana Marinčič, Trina Racman, Luna Radi in Lara Zulić. Bronasti so bili Tian Belak, Anej Bohorč in Amra Delibašič. Na tekmovanju so nastopili še Luka Bizjak, Nik Jeler in Jakob Rožman.

Fotogalerija:

Premierni nastop na tekmovanjih so doživeli predšolski otroci iz vrtca juda. Pomerili so se v sumo borbah. Gre seveda za borbo s prilagojenimi pravili, pri čemer je cilj nasprotnika izriniti z borilnega prostora. V skupinah treh tekmovalcev so vsi za nagrado dobili kolajne in klubske majice.

Ponosni smo, da smo praznik Občine Krško izkoristili tudi za proslavo desete obletnice delovanja kluba. Zadovoljni smo z organizacijo in izvedbo tekmovanja. Hvaležni smo pomoči starejših članov in staršev, brez katerih bi bila tako uspešna izvedba tekmovanja nemogoča. Poudaril bi še uspešno sodelovanje s sevniškim klubom DBV Ippon. Njihovi tekmovalci že več let gostujejo v naši telovadnici. Ker potrebujemo za takšno tekmovanje veliko blazin, so nam z veseljem pomagali in nam posodili svoje. Veselimo se naslednjih tekmovanj in si želimo, da bi Pokal Krškega v judu postalo tekmovanje s tradicijo.

Ivan Širola, Judo klub Krško

krško
judo klub krško
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja