Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
31.07.2020
11:53
Karate klub Brežice, predstavitev v Brežicah
Foto: Karate klub Brežice
Od 20. do 24. julija 2020 so v Brežicah potekale Športne počitnice za otroke v organizaciji Športne zveze Brežice, na katerih se je zadnji dan zelo uspešno predstavil tudi Karate klub Brežice.

Predstavitev karateja na športnih počitnicah

BREŽICE Obiskovanje športnih klubov in društev je bilo v zadnjem obdobju omejeno ali pa popolnoma prekinjeno, zato je bilo spoznavanje različnih športnih veščin za otroke dokaj težka naloga. V okviru Športnih počitnic so različni športni klubi in društva imeli možnost, da svoje delo predstavijo nadobudnim bodočim športnikom ter jih seznanijo z umetnostjo svoje veščine.

Delavnico so izpeljali 24. julija

Karate klub Brežice je svojo delavnico za otroke organiziral v petek, 24. julija. Pod okriljem trenerk in tekmovalk Nastje in Metke Galič, predsednika kluba Tea Hrvoja Oršaniča in mladih tekmovalk Maje Lakner ter Tjaše in Saše Petković so bodoči športniki spoznavali lepote karateja. Že ob prihodu v športno dvorano so bili priča dogovorjenemu boju, ki jih je v hipu navdušil. Po skupnem ogrevanju s športnimi igrami so spoznali osnovne karate tehnike, ki sta jih Tjaša in Saša Petković kasneje prikazali tudi v demonstraciji športne borbe. Mladi športniki so velikih oči spremljali dogajanje in komaj čakali, da nekaj borbenih igric preizkusijo tudi sami. Temu je sledila demonstracija kate, ki jo je izvajal brežiški kata tim v zasedbi Maje, Tjaše in Saše in ob zaključku prejel bučen aplavz. Otroci so se nato naučili kratko izmišljeno »kato«, ki jo je organizatorka Nastja predhodno sestavila iz najenostavnejših karate tehnik. S kratko kato so ob koncu treninga tudi nastopali ter prav tako poželi bučen aplavz.

"Otroci so videli, da je karate zabaven, težak, skrivnosten in veličasten hkrati"

Kljub temu, da je bila karate delavnica med zadnjimi na urniku ter je medse sprejela že nekoliko utrujene otroke, so ti v delavnici vestno sodelovali, pridno poslušali in oddajali zdravo športno energijo, ki je za bodoče športnike neprecenljiva. Otroci so videli, da je karate lahko zabaven, težak, skrivnosten in veličasten hkrati. Glede na nasmejane obraze in vzklike navdušenja lahko sklepamo, da so otroci v delavnici uživali. Upamo, da se bodo spomnili čarovnije karateja ter se ga odločili podrobneje spoznavati naslednje šolsko leto ali pa čez deset, dvajset let. Karate je primeren za vse starosti in vsa telesa. Ne glede na čas življenja človeku poda vztrajnost, spoštovanje in moč osebnega razvoja.

Karate klub Brežice

brežice
borilni športi
karate klub brežice

Pridružite se nam

Zadnje novice