Skip to main content
Petek, 29. marec 2024
30.09.2020
15:11
Začetek sezone v 1.B ligi
Foto: RK Krško
V soboto se je začela 1. B slovenska rokometna lige, v kateri letos znova nastopajo tri posavske ekipe. Krčani so začeli z zmago, v derbiju v Sevnici brez zmagovalcev.

RK Črnomelj : RK Krško
21:28 (9:10)

RK Črnomelj:
Štrucelj 5(4), Weiss 4, Dokl 4, Luzar 4(1), Lozar 2, Mihelič 1, Medic 1(1), Krajačič, Malešič, Šterk, Horvat, Dragovan, Stariha, Pezdirc, Peteh, Aupič.

RK Krško:
Grobelnik 8(4), Sobotič 7, Romih 3(1), Švalj 3, Kastelic 3, Škafar 2, Požeg 1, Rojc 1, Novak, Škalički, Vencelj, Kozole, Glogovšek, Ban, Lipej, Resnik.

Sedemmetrovke:
RK Črnomelj 8(6), RK Krško 5(5).

Izključitve:
RK Črnomelj 8 min., RK Krško 4 minute.

Krčani v novo sezono z zmago

+7 za prvi dve točki v novi sezoni

Krški rokometaši so v soboto gostovali v Črnomlju in prišli do zanesljive zmage. Krčani so v prvih minutah srečanja hitro povedli in si do 12. minute priigrali tri zadetke prednosti. Osem minut pozneje so domači znižali na zadetek zaostanka pri 6:7, do konca polčasa se je prednost vseskozi gibala med enim in dvema zadetkoma razlike, polčas pa se je končal z minimalno prednostjo Krčanov.

Prednost so držali v svojih rokah (in nogah)

V nadaljevanju so gostje zaigrali bolj odločno in v 40. minuti po zadetku Groblenika vodili s petimi zadetki prednosti pri 11:16. Krčani so zadržali varno prednost, a so se domači v 48. in nato še v 50. ter 53. minuti približali na tri zadetke zaostanka. S serijo 4:1 so nato Krčani v zadnjih štirih minutah le še potrdili prvo zmago na uvodu v novo sezono.

Grobelnik najboljši strelec ob zmagi v Črnomlju

Pri Krčanih je največ zadetkov (8) dosegel Grobelnik, s sedmimi se je med strelce vpisal Sobotič, po trikrat sta bila uspešna Švalj in Kastelic.

RK Sevnica : RK Brežice
24:24 (13:13)

RK Sevnica:
Zorič 1, Mrgole 2(1), Kos, Kolman 4, Kadilnik V., Kuhar 2, Janev 5(4), Nunčič, Cigler 6(1), Kadilnik T. 2, Kozole 1, Blatnik 1, Novšak.

RK Brežice:
Kajba, Kovačec, Tomše J., Tomše M. Bogovič 2, Ferenčak 2, Gerjovič, Kučič, Kramar, Marušič 12(5), Matjašič, Deržič 3, Gospodarič, Mladkovič 5, Brdik.

Sedemmetrovke:
RK Sevnica 9(6), RK Brežice 8(5)

V posavskem derbiju brez zmagovalca

Gol za gol do 11:11 ob polčasu

Sevničani so po vrnitvi v 1. B ligaško druščino novo sezono odprli tako, kot se spodobi - s posavskim derbijem, v goste so prišli brežiški rokometaši. Že prve minute so nakazale trdo srečanje in lovljenje zadetka po zadetku. Domači so si v osmi minuti priigrali dva zadetka prednosti, ao so jih Brežičani tri minute pozneje ulovili na 5:5. V 20. minuti so domači še vodili z 9:7, v 22. minuti pa so gostje po zadetku Mladkoviča že vodili z 9:10. Do konca polčasa so se rokometaši izmenjavali v vodstvu, prvi del pa se je končal z rezultatom 11:11.

Sevničani iz sedemmetrovke do točke

V drugem delu je šlo znova po scenariju zadetek za zadetek, vse do 53. minute in zadetka Marušiča za vodstvo Brežičanov 22:24. Do konca srečanja so domačini lovili goste, v 59. minuti je bil ob vodstvu s 23:24 pri Brežičanih izključen Jaka Tomše, slabe pol minute pred koncem srečanja so si Sevničani priigrali še najstrožjo kazen, iz katere je bil uspešen Cigler. Brežičani so imeli še en napad, iz katerega pa kaj več kot prekršek na desni strani napada niso iztržili. Po izteku igralnega časa je tako imel zadnjo priložnost za preobrat Kučič, njegov strel je končal v domači obrambi.

Cigler in Marušič najboljša strelca pri obeh ekipah

Pri Sevničani je največ zadetkov (6) dosegel Cigler, pri Brežičanih jih je Marušič dosegel dvanajst.

(bš)

rokomet
rokometni klub krško
brežice
sevnica
krško

Pridružite se nam