Skip to main content
V Posavju N/A° C Sobota, 20. april 2024
04.12.2020
08:29
Novomeška ženska odbojka pod novim vodstvom ter okrepljena z mnogimi krškimi odbojkaricami stvari obrača na bolje.

Dobro sodelovanje med kluboma

KRŠKO Novomeški ženski odbojkarski klub je pred mnogimi leti veljal za pravo velesilo, ko so se odbojkarice iz prestolnice Dolenjske redno borile tudi za državni naslov, a ti časi so že dolgo za nami, novomeško odbojko pa je vmes zajela huda kriza.

Pred nekaj leti pa je vodenje kluba prevzel ambiciozni Gorazd Jakše, novomeška odbojka pa se je ponovno začela vzpenjati. Na tej poti pa Novomeščanom vestno pomaga tudi Posavski odbojkarski klub Krško, s katerim so spletli odlične odnose, v Novo mesto posojene Krčanke pa danes predstavljajo jedro kluba, ki trenutno spada v sam vrh 2. lige.

Prvi sta bili Lea Štefanič in Jasna Češnjevar

Prvi sta orali gladino Lea Štefanič, ki je na poziciji organizatorke igre dirigirala novomeškemu napadu, ter Jasna Češnjevar, ki je z dobrim sprejemom ter zanesljivim napadom skrbela za mirnost v novomeški igri. Obe sta sicer medtem svoje športne copate že postavili v kot, a sta odprli vrata številnim krškim odbojkaricam, na katerih danes sloni TPV Volley Novo mesto.

Katja Omerzel, Klara Sagernik, Kristina Hafner, Tadeja Žarn

Da nobeni nasprotnici v dvorani Marof ne bo lahko, skrbi izjemen blok, katerega okostje zdaj že nekaj sezon predstavljajo prav Krčanke. Prva se je klubu pridružila Katja Omerzel, ki je hkrati tudi najvišja igralka v ekipi in predstavlja nasprotnicam skorajda nepremostljivo oviro, ko pa jo nato na mreži zamenjata Klara Sagernik ali Kristina Hafner, ni nasprotnicam čisto nič lažje. Obenem pa se je Kristina s svojimi odličnimi nastopi ter karakteristikami prave vodje povzpela celo do pozicije kapetanke ekipe.

Krško legijo v Novem mestu pa zaključuje Tadeja Žarn, ki velja za pravi strah in trepet 2. lige Zahod. Ena najboljših napadalk v ligi navdušuje s svojimi točkami ter nezaustavljivimi udarci in je glavno orožje v napadu Novomeščank.

Uspešen začetek v kasneje prekinjenem prvenstvu

Vse štiri so s svojim članskim klubom tudi zelo uspešno odprle novo sezono, ki pa je bila zaradi epidemije koronavirusa po vsega dveh kolih prekinjena. Novomeščanke so namreč zabeležile dve zmagi, potem ko so s kar 3:0 odpravile vedno neugodni Šentvid, so s 3:1 premagale tudi Lubnik.

Glede na trenutno formo štirih krških odbojkaric ter članske ekipe TPV Volley Novo mesto lahko le z nestrpnostjo pričakujemo nadaljevanje prvenstva, v katerem nas bodo zagotovo še naprej navduševale s svojimi predstavami.

Tadej Mesarič

krško
pok krško
odbojka

Pridružite se nam

Novice iz Posavja