Skip to main content
V Posavju 7.1° C Četrtek, 25. 2024
25.03.2019
08:33
Foto: Krosmintonska zveza Slovenije
Na prvem turnirju nove sezone ICO svetovne krosmintonske serije je v dvorani Tri lilije v Laškem navdušila domačinka Lori Škerl. V moški konkurenci je slavil najboljši igralec sveta Čeh Petr Makrlik.

Na turnirju najvišjega mednarodnega ranga ICO Crossminton Slovenian Open 2019 powered by Speedminton® je nastopilo 172 igralcev in igralk iz 16-ih držav Še ne 18-letna Sevničanka Lori Škerl je v Laškem ponovno dokazala svoj potencial in z že tretjo zmago v članski ženski konkurenci na mednarodnih turnirjih najvišjega ranga navdušila vse poznavalce tega športa. Škerlova, ki bi v letošnjem letu še lahko nastopala med mladinkami, se je v izjemnem finalnem obračunu po gladko izgubljenem prvem nizu uspela zbrati in z napadalno igro premagala Nemko Anno Hubert (4:16, 16:14, 16:11). S tretjim mestom je slovenski uspeh dopolnila Danaja Knez, ki pa je v paru z Nemcem Adrianom Lutzem osvojila turnir mešanih dvojic.

 

Prvi letošnji turnir ICO Svetovne serije je ob rekordnem številu igralk in igralcev odlično uspel, zadovoljni smo tako z organizacijskega kot tekmovalnega vidika. Naš turnir, letos v 11. izvedbi, se je v zadnjem obdobju utrdil kot eden ključnih turnirjev mednarodne tekmovalne sezone, tega statusa pa tudi v prihodnje ne nameravamo izpustiti.

Matjaž Šušteršič, predstavnik organizatorja

V članski moški konkurenci je edini slovenski predstavnik Jaša Jovan izpadel v osmini finala. Turnir je osvojil v lanski sezoni skoraj nepremagljivi Čeh Petr Makrlik, ki je v finalnem obračunu gladko odpravil svetovnega viceprvaka, Poljaka Marcina Ociepo (16:9, 16:10). Tretje mesto sta si razdelila Ukrajinec Misha Mandryk in Čeh Daniel Knofliček.

V mladinskem delu turnirja so slovenske igralke in igralci tokrat ostali brez končnih zmag, v svojih kategorijah pa so kolajne osvojili Pika Rogelj, Žak Kolenc, Tija Bervar, Eva Župevc, Jakob Jevševar in Domen Sonc.

Krosmintonska zveza Slovenije

radeče
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja