Skip to main content
Četrtek, 28. marec 2024
04.11.2019
08:16
Kadeti Šahovski klub Triglav Krško
Foto: Šahovski klub Triglav Krško
Konec oktobra so potekala prva kola Dolenjske mladinske šahovske lige in lige Kozjansko
in Obsotelje za obdobje 2019 – 2020.

Mladi kadeti ŠK Triglav Krško odlični v prvih kolih lige

Dolenjska mladinska šahovska liga

Na teh tekmovanjih so sodelovali tudi mladi kadeti in kadetinje Šahovskega kluba Triglav Krško in že takoj dosegli odlične rezultate. V Dolenjski ligi so šahisti in šahistke tekmovali v skupinah U-10, U-12 in U-18, igralni čas pa je bil 10 minut + 5 sekund/potezo za posameznega igralca. Igrali so 7 kol po švicarskem sistemu v posamični konkurenci. V ligi Kozjansko in Obsotelje pa so na tekmovanju nastopale ekipe na štirih šahovskih ploščah, tekmovanje poteka na sedmih različnih lokacijah in vsakokrat se igra turnir 7 kol po švicarskem, starostno pa turnir ni omejen.

Po skupinah na Dolenjski mladinski ligi je v konkurenci U-10 Alen Keber osvojil 1. mesto, Alexey Mižigoj 5., za njim se je uvrstil Nik Ašič, 17. mesto je zasedel Anže Daničič, 25. pa Miha Hribar. V konkurenci U-12 so krški šahisti stopili na vse tri stopničke zmagovalnega odra. Zmagal je Kristjan Kodrič Plevnik, 2. mesto je osvojil Bruno Glas, tretje pa Lamir Molan. V konkurenci šahistk in šahistov U-18 pa je Pika Radej zasedla 8. mesto, Filip Radej mesto za njo, Borut Jan Ružič pa 17. mesto.

Liga Kozjansko in Obsotelje

V ligi Kozjansko in Obsotelje je ekipa mladih kadetov in kadetinj ŠK Triglav Krško je dosegla 5. mesto od sedmih nastpajočih, posamično je na 1. plošči nastopil Filip Radej, na 2. plošča Kristjan Kodrič Plevnik, na tretji Pika Radej, na četrti Bruno Glas, vlogo menjave pa je opravljal Borut Jan Ružič.

(bš)

krško
šahovski klub triglav krško
foto trenutki

Pridružite se nam

Novice iz Posavja