Skip to main content
Četrtek, 28. marec 2024
03.09.2019
12:37
Foto: Šahovski klub Triglav Krško
V organizaciji Šahovskega kluba En Passant in pod okriljem Šahovske zveze Slovenije je v Dobrni potekalo od 27. do 31. avgusta 2019 tekmovanje v okviru Državne mladinske šahovske lige do 20 let.

Krške mladinke in mladinci odlični v Državni mladinski šahovski ligi do 20 let za leto 2019

DOBRNA Tekmovanja so se udeležili tudi predstavniki Šahovskega kluba Triglav Krško tako pri fantih, kot tudi pri dekletih. Pri dekletih je imel klub celo dve ekipi.

Igralni čas je bil 90 minut za 40 potez + 30 minut za preostanek in ves čas dodatek 30 sekund na potezo. Fantje so odigrali sedem, dekleta pa pet kol in dosegli so naslednje odlične rezultate. Šahistke Larisa Kuhar, Pia Marie Ružič in Ana Urbanč so med dekleti zmagale že kolo pred koncem in to brez izgubljene ’’match’’ točke, Tina Urbanč in Pika Radej, ki sta sestavljali drugo ekipo ŠK Triglav, pa osvojili četrto mesto, z zelo majhnim zaostankom za tretje uvrščenimi.

Fantje, Miljenko Muha, Matej Požun in Aleksander Bajc, so se po izjemno pogumni borbi uvrstili na tretje mesto med dobitnike medalj.

Larisa Kuhar je hkrati postala najboljša igralka na prvi plošči, Pia Marie Ružič najboljša igralka na drugi plošči, Pika Radej pa tretja igralka na drugi plošči. Pri fantih je Matej Požun osvojil najboljši rezultat na drugi plošči, kar je izjemen rezultat.

Fotogalerija (Foto: Šahovski klub Triglav Krško):

S tem so vse tri ekipe skupaj dosegle najboljši rezultat med vsemi klubi in ponovno potrdile že dolgo znano dejstvo, da je delo z mladimi v Krškem na najvišjem nivoju v Sloveniji. Letos je k temu delu največ prispeval trener in mednarodni mojster Toni Kos, ki je izvedel skupaj s šahisti med poletnimi počitnicami intenziven sklop priprav, čestitke pa gredo tudi ostalim trenerjem Blažimirju Kovačeviću, Hilmiji Ahmatoviću, Smiljani Jurečič in Marjanu Božiču.

Vse tri ekipe so tako ohranile možnost nastopanja v najvišji mladinski ligi tudi v naslednjem letu, vsi tekmovalci pa so tudi osvojili kategorizacijo za športnike tekmovalnih razredov Olimpijskega komiteja Slovenije.

Šahovski klub Triglav Krško

krško
šahovski klub triglav krško
fotogalerija

Pridružite se nam